Varga Judit megbeszélést folytatott a Google magyarországi vezetőivel

Varga Judit megbeszélést folytatott a Google magyarországi vezetőivel

2021. MÁRCIUS 25. 12:05
 

Az igazságügyi miniszter a Google magyarországi vezetőivel egyeztetett a készülő európai uniós "Big Tech"-szabályozással kapcsolatban.

 
Varga Judit csütörtökön a Facebook-oldalán számolt be a találkozóról, kiemelve, hogy Magyarország a Digitális szabadság bizottság munkájának köszönhetően élen jár a közös európai szabályozás kialakításában.

 Azt írta: a többi európai országhoz hasonlóan, Magyarországon sem állít más elvárást a nagy technológiai cégekkel szemben, mint a törvényes, átlátható és ellenőrizhető működést. Semmi mást, mint ami a többi cégre, nagyvállalatra vagy kisvállalkozóra is vonatkozik - tette hozzá.

 Varga Judit úgy fogalmazott: egy dolgot szeretnének elérni, azt, hogy - átlátható szabályozással - a magyar emberek személyes adatai és véleménynyilvánítási szabadsága a legmagasabb szinten védve legyenek.

 A miniszter tudatta, az eszmecsere folytatódik, egyúttal azt kérte, hogy az emberek mondják el ezzel összefüggésben a véleményüket a https://digitalisszabadsag.kormany.hu/varjuk-velemenyet oldalon.

 Varga Judit március 5-én jelentette be, hogy egyeztetni fog a Google-lal, és konzultációkat kezdeményez a Facebook és más nagy technológiai cégek vezetőivel is.

 

(MTI)

 

Forrás: https://kormany.hu/igazsagugyi-miniszterium/hirek

Fotó: Facebook

1498