A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága nemzetközi konferenciát szervez

A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága nemzetközi konferenciát szervez

bv logo

A büntetés-végrehajtás szervezete 2021. szeptember 15–16-án nemzetközi tudományos konferenciát rendez „Kiemelten sikeres védekezés a koronavírus ellen – a büntetés-végrehajtási szervezet feladatai és jó gyakorlatai” címmel.
 

A fenti témakörben sem Magyarországon, sem pedig Európában ilyen nagyszabású, nemzetközi kitekintésre is alkalmas konferencia nem került megvalósításra.

A járványhelyzettel összefüggő kormányzati intézkedések egyértelműen rámutattak arra a tényre, hogy a rendészeti szervek tevékenysége, a rendészeti eszközök veszélyhelyzetben meghatározó, gyors és hatékony alkalmazása felértékelődött.

A nemzetközi konferencián a Visegrádi Négyek, valamint Románia büntetés-végrehajtási szervezeteinek országos parancsnokai, illetve képviselői, továbbá a társ rendvédelmi szervek és az általuk kijelölt szakterületek vezetői, valamint a büntetés-végrehajtás szakemberei tartanak előadást.

A büntetés-végrehajtás szakterületeihez kapcsolódóan a fegyveres és rendvédelmi szervek, a polgári hatóságok, az államigazgatás és a közigazgatás szakértőire, az egyetemi oktatók, doktoranduszok és hallgatók részvételére számítanak a szervezők az online konferencián.

2274