Mesterséges intelligencia az egészségügyben: dilemmák és lehetőségek

Mesterséges intelligencia az egészségügyben: dilemmák és lehetőségek

Mesterséges intelligencia az egészségügyben: dilemmák és lehetőségek


Hibrid előadás és műhelyvita

Időpont: 2021. szeptember 16. (csütörtök), 14:00 – 15:30


Amit el lehet mondani a témáról előzetesen, az a címben jól tükröződik. A MI az egészségügyben egy olyan fejlődési területe a technológiának, ahol nagyon soksíkú a szabályozás, nagyon magas a kockázat és az ezzel járó felelősség, mindazonáltal hatalmas előnyére szolgálhat az emberiségnek. Minden bizonnyal jogi elvek találkozásából, az egyes érdekellentétek ütközéséből fog a végén kialakulni a MI fejlődésének az útja ezen a területen, ami soha nem látott perspektívákkal kecsegtet.

Előadó: Zorkóczy Miklós ügyvéd, a Budapesti Corvinus Egyetem vendégelőadója és szemináriumvezetője, az ELTE JTI egészségügyi szakjogász képzésének végzős hallgatója. Az utóbbi években jogi tanácsadóként is működött az egészségügy területén. Az ehhez szükséges ismereteket, a MI egészségügyben történő gyakorlati alkalmazását az EIT Health képzési programja keretében – a GE Healthcare bevonásával – szerezte meg.


Regisztráció: https://forms.gle/641ug6YmyGTW61Lc7


A rendezvény a 138965. számú NKFIH pályázat és a Mesterséges Intelligencia Nemzeti Laboratórium keretében az Innovációs és Technológiai Minisztérium, valamint a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal támogatásával valósul meg.

 

Forrás: https://jog.tk.hu/esemenyek

2311