Polgári eljárásjogi témával indultak a THEMIS versenyen

Polgári eljárásjogi témával indultak a THEMIS versenyen

2022. július 12., 8:30
 

Az ügyészség rendszeresen részt vesz a THEMIS versenyen, nincs ez másként idén sem. Az igazságszolgáltatásában dolgozó pályakezdő jogászok részére az Európai Igazságügyi Képzési Hálózat (EJTN) rendezi meg a versenyt, amelyen európai jogi kérdések kapcsán mérik össze a tudásukat angol nyelven a fiatalok.

A magyar ügyészség idén két csapattal is képviselteti magát, ráadásul most először nem büntetőjogi kategóriában, hanem az európai polgári eljárásjog és az igazságügyi etika témakörében.

A dr. Kocsis Melinda (Ózdi Járási Ügyészség), dr. Rónai Veronika (Székesfehérvári Járási Ügyészség) és dr. Mátyus András (Szegedi Járási Ügyészség) fogalmazókból álló csapat az európai polgári eljárásjog témájában mérette meg magát. Az ügyésznek a környezetvédelemmel kapcsolatos polgári eljárásokban betöltött szerepéről készítették a dolgozatukat. A téma bemutatásához segítségül hívták a szarvasgombákat és a velük szimbiózisban élő ritka orchidea-fajtákat is. A csapatot dr. Weiszenberger Éva és dr. Teszár László legfőbb ügyészségi ügyészek készítették fel.

Dolgozatuk itt olvasható: https://www.ejtn.eu/PageFiles/20510/Themis%202022%20Semi%20Final%20C%20TEAM%20HUNGARY%20PRO.pdf

 

A polgári eljárásjogi elődöntőt június 28 és július 1 között Balatonszemesen tartották, ahol az ügyészségi csapat a kiemelkedő prezentációjával a zsűri különdíját nyerte el.

 

A másik ügyészségi csapatot későbbi bejegyzésünkben mutatjuk be.

 

(A fotók az itthoni felkészülésen készültek.)

07.15_2

 

Forrás: http://ugyeszseg.hu/category/hirek/

3261