Nemzetközi ombudsman látogatása a büntetés-végrehajtásnál

Nemzetközi ombudsman látogatása a büntetés-végrehajtásnál

2022-09-15 15:15
 
 

Chris Field, a Nemzetközi Ombudsmani Intézet (IOI) elnöke és delegációja tett látogatást Dr. Kozma Ákos, az alapvető jogok biztosának kíséretében, a BvOP-n, valamint a veszprémi börtönben. 


A vendégeket Budapesten Schmehl János bv. vezérőrnagy, az országos parancsnok biztonsági és fogvatartási helyettese fogadta, aki ismertette a hazai büntetés-végrehajtási szervezet alapvető feladatait, az elmúlt évek jelentős fejlesztéseit.
A látogatás a Veszprém Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetet bemutatásával folytatódott, betekintést nyújtva a fogvatartási körülményekbe, illetve a biztonsági és a reintegrációs szakterületek munkájába. Megtekinthették a gyakorlatban a SAFE telefon, a fogvatartotti mobiltelefon, valamint a KIOSZK rendszer működését. 
A szakmai kapcsolatok ápolása szempontjából mind a Nemzetközi Ombudsmani Intézet munkatársai, mind a bv. szervezet vezetése hasznosnak ítélte találkozót. A delegáció tagjai elismerően nyilatkoztak a bv. intézetben folyó szakmai munkáról, a kiemelkedő elhelyezési körülményekről, a biztonságtechnikai rendszerről és a fogvatartottakkal kapcsolatos bánásmódról.

 

Forrás: https://bv.gov.hu/hu/intezetek/bvszervezet/hirek

3394