Belügyi Szemle Nívódíj átadása a Belügyi Tudományos Tanács Tudomány ünnepe záró rendezvényének eseményén

Belügyi Szemle Nívódíj átadása a Belügyi Tudományos Tanács Tudomány ünnepe záró rendezvényének eseményén

A Belügyi Tudományos Tanács ünnepi ülésén 2022. november 25-én, a Magyar Tudomány Ünnepe 2022 belügyi fejezet ünnepélyes zárása alkalmával került átadásra immár második alkalommal a Belügyi Szemle szerkesztőbizottsága által, hagyományteremtő szándékkal alapított Publikációs Nívódíj. Az elismerést két kategóriában ítélték oda a legjobbnak tartott tanulmányoknak. A Szerkesztőbizottság a tudományos, a Szakmai Tanácsadó Testület a szakmai témakörben értékelte a szaklektorok véleménye alapján a díjazott műveket. A tavalyi évtől eltérően a két bizottság tagjaitól beérkezett javaslatokat egy ad hock bizottság értékelte és tett szakmai javaslatait a díjazottakra. Az ad hock bizottság tagjai Finszter Géza, Korinek László és Lévay Miklós professzor urak voltak.  

Belügyi Szemle Publikációs Nívódíj díszoklevél elismerésben részesült a tudományos kategóriában Pádár Zsolt, Nogel Mónika, Kovács Gábor, Gárdonyi Gergely és Zenke Petra által társszerzőségében írt „A vadvilági bűnözés sajátos kriminalisztikai kihívásai Magyarországon” című tanulmánya.

Díszoklevél elismerésben részesült a szakmai kategóriában Petrétei Dávid „Nyomelmélet és nyomtan a 21. században” című tanulmánya.

Belügyi Szemle Publikációs Nívódíj elismerő oklevél elismerésben részesült a szakmai kategóriában Nogel Mónika „Bűnös vagy ártatlan? Igazságügyi genetikus szakértői vélemény relevanciája a védelem számára” című tanulmány, valamint Paksi-Petró Csilla és Stréhli Georgina „Coaching szemléletű fejlesztés a közszolgálatban. Jó gyakorlatok, fejlesztési potenciálok a rendvédelemben és a közigazgatásban” című tanulmánya.

A díjakat dr. Felkai László a Belügyi Szemle Szerkesztőbizottságának elnöke nevében Zsinka András személyügyi helyettes államtitkár úr és dr. Dános Valér úr a Belügyi Szemle főszerkesztője adta át.

 

Gratulálunk az elismerésben részesülteknek!

 

12.02_2

 

Belügyi Szemle Szerkesztősége

3626