Elismerések az Ügyészség Napján - fotókkal - a Legfőbb Ügyészség sajtóközleménye

Elismerések az Ügyészség Napján - fotókkal - a Legfőbb Ügyészség sajtóközleménye

2024. június 7., 13:10
 

Az első ügyészi törvény 1871. június 10-ei kihirdetésének évfordulója 1991 óta az ügyészség ünnepnapja. Az Ügyészség Napja alkalmából az Igazságügyi Palota Dísztermében tartott ünnepségen – díszvendégként – Dr. Tuzson Bence igazságügyi miniszter volt jelen. Dr. Polt Péter legfőbb ügyész e jeles napon elismeréseket és pályadíjakat adott át.
 

A rendezvény díszvendége, Dr. Tuzson Bence igazságügyi miniszter volt. Beszédében kitért azokra a célokra és feladatokra, amelyekkel az igazságszolgáltatás hatékonyabbá, a joggyakorlat egységessé válhat. Az igazságügyi miniszter a mesterséges intelligencia jogalkalmazást érintő szerepéről is szólt.

Dr. Polt Péter legfőbb ügyész ünnepi beszédében a magyar ügyészség nemzetközi elismertségét hangsúlyozta. Kiemelte a magyar ügyészség aktív szerepét az Eurojust-ban, valamint az EPPO-val folytatott kiváló együttműködést, továbbá az – általa elnökölt –  Európai Uniós Legfőbb Ügyészek Hálózatának fontosságát.

A legfőbb ügyész az ünnepségen az ügyészi szervezet legmagasabb szakmai elismerését, Kozma Sándor-díjat adományozott két ügyészségi alkalmazottnak kimagasló szakmai színvonalú, kiemelkedő hivatástudattal végzett lelkiismeretes munkájuk elismeréséül.

Vargha Ferenc-díjat három - a munkáját kimagasló színvonalon végző - ügyészségi dolgozó kapott.

Dr. Polt Péter legfőbb ügyész öt ügyészségi kollégát részesített a kiemelkedő színvonalon és hivatástudattal végzett eredményes szakmai munkájáért Magyar István-díjban.

 Székely Ferenc-díjat kiemelkedő szakmai színvonalon, példamutató szorgalommal végzett munkájáért egy ügyészségi fogalmazó kapott.

Kiváló munkavégzésére figyelemmel, a legfőbb ügyész egy ügyészségi alkalmazottnak „főtanácsos”, két ügyészségi alkalmazottnak „tanácsos” címet adományozott.

A legfőbb ügyész által Kozma Sándor emlékére meghirdetett tudományos pályázatra benyújtott pályamunkájáért 15 pályázó részesült díjazásban. Az Ügyészek Országos Egyesületének Elnöke a pályázatra egy főnek pénzjutalommal járó különdíjat adott át.

 

Dr. Polt Péter legfőbb ügyész beszédet mond az Ügyészség Napja ünepségen.

 

 

Dr. Tuzson Bence igazságügyi miniszter beszédet mond az Ügyészség Napja ünepségen.

 

 

 

A meghívott díszvendégek az első sorban.

 

 

 

A legfőbb ügyész Kozma Sábdor díjat at át dr. Gyugyi Csilla Bács-Kiskun vármgyei főügyésznek.

 

Forrás: Hírek - Ügyészség (ugyeszseg.hu)

4871