Együttműködési megállapodást kötött az Igazságügyi Minisztérium és a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága

teszt

oldalcim

Együttműködési megállapodást kötött az Igazságügyi Minisztérium és a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága

2020-09-03 12:14

Az Igazságügyi Minisztérium megújította korábbi, 2015. március 20-án kötött együttműködési megállapodását a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságával.

Az új kontraktust az Igazságügyi Minisztérium részéről Dr. Hajas Barnabás igazságügyi kapcsolatokért felelős államtitkár, valamint a BVOP országos parancsnoka, Dr. Tóth Tamás bv. vezérőrnagy írták alá 2020. szeptember 2-án Budapesten.

A megállapodás célja a felek hatáskörébe utalt feladatok hatékony ellátásának kölcsönös támogatása és előmozdítása, kiemelt figyelemmel a szabadult elítéltek, a pártfogó felügyelet hatálya alatt állók és az utángondozást kérelmezők eredményes társadalmi reintegrációjára, illetve a célcsoport bűnismétlési és visszaesési kockázatának csökkentésére.

A megállapodás további célként tűzi ki az igazságügyi pártfogó felügyelői és a büntetés-végrehajtási pártfogó felügyelői tevékenység szakterületein ellátandó feladatok hatékonyságának fokozását, valamint megfelelő képzések, továbbképzések és regionális szakmai programok közös megvalósításával annak elérését, hogy a pártfogó felügyelők a lehető legkorszerűbb ismeretek alapján végezhessék szakmai tevékenységüket.

Forrás: Kormány.hu / Igazságügyi Minisztérium

 

Forrás: https://bv.gov.hu/hu/intezetek/bvszervezet/hirek/3876

thisContent

703