Eredményesen dolgoznak a határmenti polgárőrök

teszt

oldalcim

Eredményesen dolgoznak a határmenti polgárőrök

2020. november 12. 11:54
 

Az elmúlt napok során számos alkalommal tartóztattak fel illegálisan Magyarországon tartózkodó személyeket a polgárőrök.

20201112-migransok

A rendőrséggel közös szolgálat során a mórahalmi és a röszkei polgárőrök még november 9-én összesen hat fő illegális határátlépőt fedeztek fel, tartottak vissza, akik a szántóföldön át kívántak bejutni az országba.

Egy nappal később a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség járőrei a polgárőrökkel együttműködve a reggeli órákban egy határsértőt tartóztattak fel Mórahalom külterületén.

Hasonlóan sikeres felderítésben vettek részt a kübekházi polgárőrök is.

- November 10-én reggel a Kiszombori Határrendészeti kirendeltség hívta a polgárőrség ügyeletét és kért segítséget, feltételezett migránsok felkutatásában mondta el Hegedűs Zoltán, az egyesület elnöke. - Simon Szilveszter és Fürdök Mátyás polgárőrök néhány percen belül a helyszínre érkeztek, ahol a határrendészeti kirendeltség járőreivel megkezdték Kübekháza külterületének átvizsgálását, mely eredményre vezetett és délelőtt tíz órakor megtalálták a négy felnőttből és egy gyermekből álló csoportot.

A rendőri ellenőrzés során a migránsok Szíriai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét-hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően a határsértőket visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

szöveg: Mórahalom, Röszke, Kübekházq polgárőr egyesületek
összeállította: Erdős Csaba

 

Forrás: https://www.opsz.hu/napi-hirek

thisContent

955