Vezetői kompetenciákról, csapatépítésről és vállalkozói ismeretekről tanultak a VTK hallgatói

teszt

oldalcim

Vezetői kompetenciákról, csapatépítésről és vállalkozói ismeretekről tanultak a VTK hallgatói

11.18_2

 

Október 26. és november 4. között az NKE Víztudományi Kara és az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) közös szervezésében létrejött online tréningsorozatokon vehettek részt az egyetem hallgatói. A hat előadáson a vezetői kompetenciákról, együttműködésről és csapatépítésről, asszertív kommunikációról, valamint vállalkozói ismeretekről és üzleti tervezésről is tanultak.

A továbbképzések legfőbb célja az volt, hogy megfelelő ismeretekkel lássa el a résztvevőket az egyetemi létből a vállalkozói életbe történő átmenettel kapcsolatban. A tréninget vezető szakmai oktatók választ adtak arra, hogyan tudnak a hallgatók bekapcsolódni a piacgazdaságba és hogyan tudnak értéket teremteni speciális szaktudásukkal. A képzések során a tanulók többek között a szakmai nyelvezetben használt beszéd- és írástechnikával is megismerkedhettek. Kiemelt szerepet kapott továbbá a konfliktuskezelés, a véleménykülönbségek kezelésének kérdése. A vezetői kompetenciák elsajátítása során fontos, hogy a későbbiekben hogyan motiválják a leendő munkatársaikat a minőségi munka végzésére, milyen kompetenciák kellenek ahhoz, hogy jó vezetők lehessenek. Szó esett arról is, hogyan tudnak megfogalmazni egy-egy ötletet, utána pedig megvizsgálni, hogy érdemes-e tovább foglalkozni vele.

A tréningek rengeteg eszközt adtak a majdani vezetői pozíciót ellátóknak ahhoz, hogy az ötletek létrejöttét követő első lépéseket biztonsággal megtehessék. A képzés végén egy lehetséges üzleti terv elkészítésére is sor került, amelyre egy szakmai zsűri visszajelzései alapján a képzésen tanultak azonnal alkalmazott módszertanná fordultak.


A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap (ESZA) társfinanszírozásával az EFOP-3.6.1-16-2016-00025 "A vízgazdálkodási felsőoktatás erősítése az intelligens szakosodás keretében" című projekt keretében valósult meg.  

 

Forrás: https://vtk.uni-nke.hu/

thisContent

956