Applications

Applications

Under this menu item you can get actual applications on professional and scientific fields in connection to law enforcement science and to related sciences known. Under this menu you can find a review only, the full content of the application you can access by clicking on the link.


Ösztöndíj pályázat doktoranduszoknak
2021. évben a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal ismét nyílt pályázatot hirdet az egyetemek doktori iskoláiban tanuló hallgatók számára a Kooperatív Doktori Program Doktori Hallgatói Ösztöndíj elnyerésére. 
Bővebb információ ITT olvasható.

 

Az Országos Bírósági Hivatal Elnöke Mailáth György országbíró emlékére idén is tudományos pályázatot hirdet.
A pályázatok postára adási határideje: 2021. október 7.
A pályázati kiírás IDE kattintva olvasható.

 

Pályázati felhívás a poszt-COVID-jelenségek kutatására irányuló nagy kockázatú pályázatok benyújtására
A pályázatok benyújtása folyamatosan történhet a 2021. július 30-tól 2021. november 30-ig tartó időszakba eső határidőkkel.
A teljes pályázati felhívás IDE kattintva elérhető.

 

Fotópályázat „Ahogyan mi látjuk – közigazgatási ügyintézés a pandémia időszakában"
További információ ITT olvasható.

 

Publikációs Nívódíj pályázat
Négy kategóriában hirdetett pályázatot a Publikációs Nívódíj elnyerésére a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektora. Pályázni lehet a többi között kézikönyvvel, folyóirat cikkel, könyvrészlettel és konferenciaközleménnyel is.
További információ ITT.

 

Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíj pályázati kiírás
Az Állam- és Jogtudományi Kar Pályázati- és Ösztöndíj Bizottság felhívása NEMZETI FELSŐOKTATÁSI ÖSZTÖNDÍJPÁLYÁZATRA a 2021/2022-es tanévre.
Bővebb információk ITT.

 

Pályázat tanulmány írására: Nők a tudományban
A Magyar Tudományos Akadémia Nők a Kutatói Életpályán Elnöki Bizottsága pályázatot hirdet a magyar nők tudományban elért eredményeit elsődleges forrásokon alapuló, korszerű elméleti és módszertani keretben bemutató tanulmányok, rövid életrajzok írására.
Részletek ITT.

 

Kibővült pályázói kör számára érhető el a megújult Akadémiai Ifjúsági Díj.
Részletek ITT.

 

DAAD pályázati felhívások a 2022/23-as tanévre
A DAAD német-magyar projektalapú kutatócsere program pályázati felhívást tesz közzé a 2022/2023-as évre, felsőoktatási intézmények és kutatóintézetek kutatócsoportjai között megvalósuló tudományos együttműködés elősegítésére.
További információk ITT olvashatók.

 

Pályázati felhívás
A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar dékánja publikációs pályázatot írt ki a kari doktori iskolák hallgatóinak. A pályázat lehetőséget biztosít a doktoranduszok, doktorjelöltek részére, segítve publikációs munkájukat.
Részletek ITT olvashatók.

 

T’aves vi tu pusado! – Legyél te is rendőr! 
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság 2021-ben is meghirdette a roma származású fiatalok rendőrré válásának elősegítését célzó ösztöndíj-pályázatát, immáron huszonötödik alkalommal.
Részletek ITT  és ITT olvashatók.

 

A katasztrófavédelem tudományos interdiszciplináris pályázati felhívása
A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Katasztrófavédelmi Tudományos Tanácsa (KTT) olyan pályamunkák elkészítését várja, amelyek a tűzoltóság, a polgári védelem és az iparbiztonság szakterületein a szakmai munka gyakorlati kérdéseivel és problémáival foglalkoznak.
A pályázati felhívás IDE kattintva elérhető.

 

Pályázati felhívás – Digitális oktatás a rendvédelmi képzésben
A Belügyi Tudományos Tanács pályázatot hirdet Digitális oktatás a rendvédelmi képzésben címmel. 
A pályázatok benyújtásának módja:
 kizárólag elektronikus úton, a Belügyi Tudományos Tanács online pályázati felületén.
A pályázat feltöltésének határideje: 2021. július 31. 24:00
Részletek

 

A PTE Alapítvány pályázati felhívásának részletei ITT olvashatók.

 

Alkotói pályázat
Az Országos Polgárőr Szövetség Lovas és Kutyás Tagozata alkotói pályázatot hirdet az alábbi címmel: A Polgárőrség szerepe a környezetvédelemben.
A pályázatra előzetes regisztrációra nincs szükség, a beadási határidő 2021. június 15. 20.00 óra!
Részletekért kattintson IDE.

 

Pályázati lehetőségeket kínál a Honvédelmi Sportszövetség polgárőr egyesületek részére, elsősorban szakmai programok megvalósítása céljából.
Részletek ITT.

 

„A mesterséges intelligencia jogi felelősségének vetületei” tanulmányíró pályázat
A Társadalomtudományi Kutatóközpont Jogtudományi Intézete a Mesterséges Intelligencia Nemzeti Laboratórium kutatási program keretében tanulmányíró pályázatot hirdet joghallgatók számára a mesterséges intelligencia jogi felelőssége témakörében. 
Részletes pályázati kiírás >>
A pályázatok benyújtási határideje: 2021. szeptember 30. 23:59 (CET)
A pályázatok elbírálásának határideje: 2021. november 15.

 

Új Nemzeti Kiválóság Program
Az Új Nemzeti Kiválóság Program (a továbbiakban: ÚNKP) Magyarország Kormánya által a nemzeti felsőoktatási kiválóság támogatására alapított ösztöndíjprogram. 
Az ÚNKP célja, hogy támogassa a hazai kutatói és alkotóművészi utánpótlást, a tudományos és művészeti pályán való elindulást majd pályán tartást, valamint a fiatal kiválóságok támogatásával segítse a nemzetközi szinten is kiváló, tapasztalt kutatók és alkotók munkáját.
További információk ITT olvashatók.

 

PhD (doktori) képzési pályázat
A Belügyminisztérium közigazgatási államtitkára és a Belügyi Tudományos Tanács pályázatot hirdet a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) PhD hallgatói számára a doktori képzési díj, illetve a doktori fokozatszerzési eljárási díj költségátvállalására a 2021/2022. tanévre. A költségátvállalás célja a belügyi tudományos kutatói utánpótlás biztosítása a PhD (doktori) tudományos fokozat megszerzésének elősegítése útján.
A pályázatok benyújtásának módja: kizárólag elektronikus úton, a Belügyi Tudományos Tanács online pályázati felületén.
A pályázat feltöltésének határideje: 2021. szeptember 6. 24:00
Részletek ITT.

 

Tudományos pályázati felhívás
A Belügyi Tudományos Tanács pályázatot hirdet Társadalmi felzárkózás 2030 címmel. 
A pályázatok benyújtásának módja: kizárólag elektronikus úton, a Belügyi Tudományos Tanács online pályázati felületén.
A pályázat feltöltésének határideje: 2021. október 3. 24:00
Részletek

 

Ráth György pályázati felhívás
A Kaposvári Törvényszék pályázatot írt ki kifejezetten a Pécsi Tudományegyetem jogász hallgatói részére jogtörténeti témájú dolgozatok elkészítésére.
A pályázatokat 2021. szeptember 1-éig kell a Jogtörténeti Tanszéken benyújtani.
Pályázati kiírás ITT olvasható.

 

„MTA Kiváló Kutatóhely” – Pályázati felhívás
A tudományos kiválóságot a kutatók mellett a korábban az MTA-hoz, jelenleg az Eötvös Loránd Kutatási Hálózathoz tartozó kutatóhelyeken kívül az egyetemi kutatóhelyekre is kiterjeszti az Akadémia. Az ennek érdekében az „MTA Kiváló Kutatóhely” minősítés elnyerésére most első ízben kiírt pályázat a legkiemelkedőbb magyar kutatóhelyeknek méltó elismerést, a feltörekvőknek pedig reális perspektívát ad.
A pályázati felhívás IDE kattintva olvasható.

 

Pedagógus Kutatói Pályadíj – Pályázati felhívás
A Magyar Tudományos Akadémia a pedagógusok kutatómunkájának támogatására pályázatot hirdet középiskolai és általános iskolai tanárok számára.
A pályázati dokumentumok IDE kattintva érhetők el.

 

Hétpecsét Információbiztonsági Egyesület kétféle pályázatot hirdet az „Év információvédelmi dolgozata - 2021” és „Az év információbiztonsági újságírója 2021” címmel.
Az „Év információbiztonsági újságírója” cím elnyerésére nyilvános pályázatot írt ki az egyesület, melyre bármely magyarországi médiában (elektronikus vagy nyomtatott sajtó) információ- és adatvédelem, információbiztonság témában publikáló újságíró jelentkezhet.
Részletes kiírás
Az „Év információvédelmi dolgozata - 2021” pályázat célja, hogy népszerűsítse az egyre elterjedő nemzetközi gyakorlatot, és támogassa azokat a hallgatókat, akik ezen a területen készítik szak- és diplomadolgozatukat, záró-dolgozatot.
A pályázat további részletei az egyesület honlapján olvasható.

 

Az MRTT Migrációs Tagozat 2021. évi felhívása tudományos pályamunkák készítésére
A Magyar Rendészettudományi Társaság Migrációs Tagozata, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság, valamint az OIF Tudományos Tanácsa közös pályázatot hirdet olyan pályamunkák elkészítésére, melyek a legális és illegális migráció, illetve a menekültügy történetével, aktuális kérdéseivel, nemzetközi és hazai jogi szabályozásával, a jogalkalmazás elméleti és gyakorlati kérdéseivel, valamint problémáival foglalkoznak.
A pályázati kiírás IDE kattintva letölthető!
Határidő:
 2021. szeptember 20.

 

Megjelentek az „OTKA” kutatási pályázatok
Megemelt támogatás, nagyobb kutatói szabadság, közkinccsé váló eredmények jellemzik a 2021-ben induló alapkutatási projektek finanszírozására kiírt OTKA pályázatot. A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal honlapján közzétett felhívás a megszokott pályázati kategóriákban összesen 12,9 milliárd forint keretösszegű forráshoz juttatja a kutatói kezdeményezésű projekteket.
Bővebb információkért kattintson IDE.
 


200 millió forint keretösszegű publikációs pályázatot hirdet a Nemzeti Közszolgálati Egyetem
Már lehet pályázni az NKE Rektora által kiírt új publikációs pályázatokra a Tématerületi Kiválósági Program keretében. A pályázatok célja az Egyetem tudományos láthatóságának erősítése.
A pályázati dokumentumok elérhetőek ITT és ITT.

 

87