Pályázatok

Pályázatok

Ebben a menüpontban a rendészettudományhoz, annak határtudományaihoz kapcsolódó szakmai és tudományos területeken meghirdetett aktuális pályázatokat ismerhetik meg. E menüben csak szemlézés történik, a linkre történő kattintással a pályázat teljes anyaga elérhető.

Szavazás cím

Ösztöndíj pályázat doktoranduszoknak
2021. évben a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal ismét nyílt pályázatot hirdet az egyetemek doktori iskoláiban tanuló hallgatók számára a Kooperatív Doktori Program Doktori Hallgatói Ösztöndíj elnyerésére. 
Bővebb információ ITT olvasható.

 

Az Országos Bírósági Hivatal Elnöke Mailáth György országbíró emlékére idén is tudományos pályázatot hirdet.
A pályázatok postára adási határideje: 2021. október 7.
A pályázati kiírás IDE kattintva olvasható.

 

Pályázati felhívás a poszt-COVID-jelenségek kutatására irányuló nagy kockázatú pályázatok benyújtására
A pályázatok benyújtása folyamatosan történhet a 2021. július 30-tól 2021. november 30-ig tartó időszakba eső határidőkkel.
A teljes pályázati felhívás IDE kattintva elérhető.

 

Fotópályázat „Ahogyan mi látjuk – közigazgatási ügyintézés a pandémia időszakában"
További információ ITT olvasható.

 

Publikációs Nívódíj pályázat
Négy kategóriában hirdetett pályázatot a Publikációs Nívódíj elnyerésére a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektora. Pályázni lehet a többi között kézikönyvvel, folyóirat cikkel, könyvrészlettel és konferenciaközleménnyel is.
További információ ITT.

 

Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíj pályázati kiírás
Az Állam- és Jogtudományi Kar Pályázati- és Ösztöndíj Bizottság felhívása NEMZETI FELSŐOKTATÁSI ÖSZTÖNDÍJPÁLYÁZATRA a 2021/2022-es tanévre.
Bővebb információk ITT.

 

Pályázat tanulmány írására: Nők a tudományban
A Magyar Tudományos Akadémia Nők a Kutatói Életpályán Elnöki Bizottsága pályázatot hirdet a magyar nők tudományban elért eredményeit elsődleges forrásokon alapuló, korszerű elméleti és módszertani keretben bemutató tanulmányok, rövid életrajzok írására.
Részletek ITT.

 

Kibővült pályázói kör számára érhető el a megújult Akadémiai Ifjúsági Díj.
Részletek ITT.

 

DAAD pályázati felhívások a 2022/23-as tanévre
A DAAD német-magyar projektalapú kutatócsere program pályázati felhívást tesz közzé a 2022/2023-as évre, felsőoktatási intézmények és kutatóintézetek kutatócsoportjai között megvalósuló tudományos együttműködés elősegítésére.
További információk ITT olvashatók.

 

Pályázati felhívás
A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar dékánja publikációs pályázatot írt ki a kari doktori iskolák hallgatóinak. A pályázat lehetőséget biztosít a doktoranduszok, doktorjelöltek részére, segítve publikációs munkájukat.
Részletek ITT olvashatók.

 

T’aves vi tu pusado! – Legyél te is rendőr! 
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság 2021-ben is meghirdette a roma származású fiatalok rendőrré válásának elősegítését célzó ösztöndíj-pályázatát, immáron huszonötödik alkalommal.
Részletek ITT  és ITT olvashatók.

 

A katasztrófavédelem tudományos interdiszciplináris pályázati felhívása
A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Katasztrófavédelmi Tudományos Tanácsa (KTT) olyan pályamunkák elkészítését várja, amelyek a tűzoltóság, a polgári védelem és az iparbiztonság szakterületein a szakmai munka gyakorlati kérdéseivel és problémáival foglalkoznak.
A pályázati felhívás IDE kattintva elérhető.

 

Pályázati felhívás – Digitális oktatás a rendvédelmi képzésben
A Belügyi Tudományos Tanács pályázatot hirdet Digitális oktatás a rendvédelmi képzésben címmel. 
A pályázatok benyújtásának módja:
 kizárólag elektronikus úton, a Belügyi Tudományos Tanács online pályázati felületén.
A pályázat feltöltésének határideje: 2021. július 31. 24:00
Részletek

 

A PTE Alapítvány pályázati felhívásának részletei ITT olvashatók.

 

Alkotói pályázat
Az Országos Polgárőr Szövetség Lovas és Kutyás Tagozata alkotói pályázatot hirdet az alábbi címmel: A Polgárőrség szerepe a környezetvédelemben.
A pályázatra előzetes regisztrációra nincs szükség, a beadási határidő 2021. június 15. 20.00 óra!
Részletekért kattintson IDE.

 

Pályázati lehetőségeket kínál a Honvédelmi Sportszövetség polgárőr egyesületek részére, elsősorban szakmai programok megvalósítása céljából.
Részletek ITT.

 

„A mesterséges intelligencia jogi felelősségének vetületei” tanulmányíró pályázat
A Társadalomtudományi Kutatóközpont Jogtudományi Intézete a Mesterséges Intelligencia Nemzeti Laboratórium kutatási program keretében tanulmányíró pályázatot hirdet joghallgatók számára a mesterséges intelligencia jogi felelőssége témakörében. 
Részletes pályázati kiírás >>
A pályázatok benyújtási határideje: 2021. szeptember 30. 23:59 (CET)
A pályázatok elbírálásának határideje: 2021. november 15.

 

Új Nemzeti Kiválóság Program
Az Új Nemzeti Kiválóság Program (a továbbiakban: ÚNKP) Magyarország Kormánya által a nemzeti felsőoktatási kiválóság támogatására alapított ösztöndíjprogram. 
Az ÚNKP célja, hogy támogassa a hazai kutatói és alkotóművészi utánpótlást, a tudományos és művészeti pályán való elindulást majd pályán tartást, valamint a fiatal kiválóságok támogatásával segítse a nemzetközi szinten is kiváló, tapasztalt kutatók és alkotók munkáját.
További információk ITT olvashatók.

 

PhD (doktori) képzési pályázat
A Belügyminisztérium közigazgatási államtitkára és a Belügyi Tudományos Tanács pályázatot hirdet a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) PhD hallgatói számára a doktori képzési díj, illetve a doktori fokozatszerzési eljárási díj költségátvállalására a 2021/2022. tanévre. A költségátvállalás célja a belügyi tudományos kutatói utánpótlás biztosítása a PhD (doktori) tudományos fokozat megszerzésének elősegítése útján.
A pályázatok benyújtásának módja: kizárólag elektronikus úton, a Belügyi Tudományos Tanács online pályázati felületén.
A pályázat feltöltésének határideje: 2021. szeptember 6. 24:00
Részletek ITT.

 

Tudományos pályázati felhívás
A Belügyi Tudományos Tanács pályázatot hirdet Társadalmi felzárkózás 2030 címmel. 
A pályázatok benyújtásának módja: kizárólag elektronikus úton, a Belügyi Tudományos Tanács online pályázati felületén.
A pályázat feltöltésének határideje: 2021. október 3. 24:00
Részletek

 

Ráth György pályázati felhívás
A Kaposvári Törvényszék pályázatot írt ki kifejezetten a Pécsi Tudományegyetem jogász hallgatói részére jogtörténeti témájú dolgozatok elkészítésére.
A pályázatokat 2021. szeptember 1-éig kell a Jogtörténeti Tanszéken benyújtani.
Pályázati kiírás ITT olvasható.

 

„MTA Kiváló Kutatóhely” – Pályázati felhívás
A tudományos kiválóságot a kutatók mellett a korábban az MTA-hoz, jelenleg az Eötvös Loránd Kutatási Hálózathoz tartozó kutatóhelyeken kívül az egyetemi kutatóhelyekre is kiterjeszti az Akadémia. Az ennek érdekében az „MTA Kiváló Kutatóhely” minősítés elnyerésére most első ízben kiírt pályázat a legkiemelkedőbb magyar kutatóhelyeknek méltó elismerést, a feltörekvőknek pedig reális perspektívát ad.
A pályázati felhívás IDE kattintva olvasható.

 

Pedagógus Kutatói Pályadíj – Pályázati felhívás
A Magyar Tudományos Akadémia a pedagógusok kutatómunkájának támogatására pályázatot hirdet középiskolai és általános iskolai tanárok számára.
A pályázati dokumentumok IDE kattintva érhetők el.

 

Hétpecsét Információbiztonsági Egyesület kétféle pályázatot hirdet az „Év információvédelmi dolgozata - 2021” és „Az év információbiztonsági újságírója 2021” címmel.
Az „Év információbiztonsági újságírója” cím elnyerésére nyilvános pályázatot írt ki az egyesület, melyre bármely magyarországi médiában (elektronikus vagy nyomtatott sajtó) információ- és adatvédelem, információbiztonság témában publikáló újságíró jelentkezhet.
Részletes kiírás
Az „Év információvédelmi dolgozata - 2021” pályázat célja, hogy népszerűsítse az egyre elterjedő nemzetközi gyakorlatot, és támogassa azokat a hallgatókat, akik ezen a területen készítik szak- és diplomadolgozatukat, záró-dolgozatot.
A pályázat további részletei az egyesület honlapján olvasható.

 

Az MRTT Migrációs Tagozat 2021. évi felhívása tudományos pályamunkák készítésére
A Magyar Rendészettudományi Társaság Migrációs Tagozata, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság, valamint az OIF Tudományos Tanácsa közös pályázatot hirdet olyan pályamunkák elkészítésére, melyek a legális és illegális migráció, illetve a menekültügy történetével, aktuális kérdéseivel, nemzetközi és hazai jogi szabályozásával, a jogalkalmazás elméleti és gyakorlati kérdéseivel, valamint problémáival foglalkoznak.
A pályázati kiírás IDE kattintva letölthető!
Határidő:
 2021. szeptember 20.

 

Megjelentek az „OTKA” kutatási pályázatok
Megemelt támogatás, nagyobb kutatói szabadság, közkinccsé váló eredmények jellemzik a 2021-ben induló alapkutatási projektek finanszírozására kiírt OTKA pályázatot. A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal honlapján közzétett felhívás a megszokott pályázati kategóriákban összesen 12,9 milliárd forint keretösszegű forráshoz juttatja a kutatói kezdeményezésű projekteket.
Bővebb információkért kattintson IDE.

 


200 millió forint keretösszegű publikációs pályázatot hirdet a Nemzeti Közszolgálati Egyetem
Már lehet pályázni az NKE Rektora által kiírt új publikációs pályázatokra a Tématerületi Kiválósági Program keretében. A pályázatok célja az Egyetem tudományos láthatóságának erősítése.
A pályázati dokumentumok elérhetőek ITT és ITT.


 

87