Új mentő gépjárműveket kapott a Rendőrség

Új mentő gépjárműveket kapott a Rendőrség

2021. 06. 03., cs - 14:45 Készenléti Rendőrség
 

A mai nappal 10 mentőautóval bővült a Rendőrség gépjárműparkja.
 

06.10


A mentési feladatok ellátása hatékonyságának növelése érdekében az Országos Rendőr-főkapitányság 2020-ban 10 mentő gépjármű megvásárlását határozta el.

Az Országos Mentőszolgálat által használt esetkocsival azonos típusú és felszereltségű járműveket 2021. június 3-án dr. Kuczik János Zoltán r. vezérőrnagy műveleti országos rendőrfőkapitány-helyettes, a Készenléti Rendőrség parancsnoka adta át az állomány részére.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság és a Készenléti Rendőrség speciális gépjárműállománya 1-1 mentő gépjárművel bővült. Ezzel lehetővé válik, hogy az egészségügyi biztosítást igénylő rendőri feladatok során munkatársaink egy időben több helyszínen jelen lehessenek és szükség esetén segítséget nyújtsanak.

A Magyar Légimentő Nonprofit Kft. - amelynek tulajdonosi joggyakorlója a Készenléti Rendőrség - 8 mentőautót vehetett át. E fejlesztéssel a jövőben megvalósítható az, hogy a repülésre kedvezőtlen időjárási körülmények esetén is biztosított legyen a mentési tevékenység folyamatossága Magyarország hét légimentő bázisán: Budaörsön, Balatonfüreden, Sármelléken, Pécsen, Szentesen, Debrecenben és Miskolcon egyaránt.

Az új járművek a legmodernebb orvosi felszerelésekkel, többek között defibrillátorral, lélegeztetőgéppel, infúziós pumpával rendelkeznek és a betegellátáshoz szükséges gyógyszerekkel és kötszerekkel is felszerelték azokat. 

 

Galéria megnyitása

 

Forrás: http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/szervezeti-hirek

1886