A rendőrtiszti pálya felelősségét a Rendészettudományi Kar levelezős hallgatói is magukra vállalták

A rendőrtiszti pálya felelősségét a Rendészettudományi Kar levelezős hallgatói is magukra vállalták

2021.07.07.
 

1_rtk_diplomaoszto_levelezos_2021-2

Idén 297 levelező munkarendű hallgató vehette át oklevelét a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudomány Karán (NKE RTK) folytatott tanulmányai zárásaként a Ludovika Arénában rendezett ünnepségen. Közülük kiválóan végzett 1 fő alapképzésen, 27 fő mesterképzésen, további 11 fő pedig rendvédelmi szakirányú továbbképzésen.

Christián László r. ezredes, oktatási rektorhelyettes köszöntőjében szólt a rendőrképzés kiemelt szerepéről, melyet „már az 1920-ban megszervezett Egységes Magyar Rendőrség, és az 1922-ben indult rendőrtisztviselői szaktanfolyam előre irányzott.” A rendészeti felsőoktatás idén ünnepli ötvenedik évfordulóját, a Rendőrtiszti Főiskola jogutódjaként létrejött RTK az ország egyetlen rendőrtisztképző helye.

„Kivételes évfolyam veheti át most diplomáját” – fogalmazott Christián László r. ezredes, hiszen az Egyetemnek 2017 óta otthont adó Ludovika Campuson tölthették képzési idejüket.

Az oktatási rektorhelyettes gratulált mindazon hallgatóknak, akik a pandémiás helyzet idején nemcsak az egyetemi és a munkahelyi, hanem családi életükben is sikeresen helyt álltak. Hozzátette: „köszönjük nekik, hogy a járvány leküzdéséből az első sorban állva vették ki a részüket.” Mindemellett kifejtette: a „tanulás határtalan lehetőséget biztosít”, melyet reméli, hogy az idén végzettek nagy része élete végéig ki fogja használni. A rektorhelyettes kiemelten köszöntötte Ruzsonyi Péter bv. dandártábornokot, aki a Rendészettudomány Kar dékánjaként olyan eredmények felmutatásával büszkélkedhet, mint a Nemzeti Közszolgálati Egyetem közegében sikeresen stabilizált rendvédelmi oktatás, valamint, hogy vezetőként következetesen kiállt a Kar és a munkatársai érdekében.

„A tiszti pálya a régen vágyott váll-lapon túl komoly felelősséggel is jár” – zárta ünnepi beszédét Christián László r. ezredes, valamint felhívta a figyelmet arra, hogy szívesen látják a hallgatókat további képzéseken is, hogy „újabb ajtókat nyithassanak meg maguk előtt.”

A köszöntő után a végzős hallgatók átvették oklevelüket.

A július 7-i oklevélátadóról készült felvétel itt nézhető vissza.

 

Szöveg: Pap Melinda

Fotó: Szilágyi Dénes

 

Forrás: https://www.uni-nke.hu/hirek

2068