Rendőrképzésben végzettek, esküt tevők ünnepsége

Rendőrképzésben végzettek, esküt tevők ünnepsége

2021. 07. 09., p - 14:50 ORFK Kommunikációs Szolgálat


716 tiszthelyettes fejezte be tanulmányait és kezdi meg országszerte általánosan járőri feladatok ellátását a rendőrség területi és helyi szerveinél.
 

07.16


Az Országos Rendőr-főkapitányság szakmai vezetői jelenlétében, négy rendvédelmi képzési helyszínen egyidőben került sor a rendőrjárőr, valamint a rendőr tiszthelyettes oktatás keretein belül végzett tiszthelyettesek kibocsátó ünnepségére.

A rendőrség által tavaly szeptemberben első alkalommal indított rendőrjárőr kurzus keretében - a Rendőrképző Akadémia Adyligeti és Szegedi Járőrképző Tagozatain, valamint a Miskolci és Körmendi Rendvédelmi Technikumokban - 386 fő szerzett közbiztonsági rendőrjárőr vagy határrendészeti rendőrjárőr és útlevélkezelő szakképesítést. 

Az eseményen a hagyományos tiszthelyettes felkészítést befejező 310 fős állomány is részt vett, továbbá ezen a napon tett ünnepélyes esküt a 2021. április 19-től rendőrjárőr képzésben tanulmányaikat megkezdő 175 fő próbaidős rendőr is, valamint 20 fő – korábban ún. kadétképzésben résztvevő - egy éves rendvédelmi technikumi képzéssel technikusi végzettséget szerzett új kolléga is.

Az adyligeti ünnepségen dr. Balogh János r. altábornagy, országos rendőrfőkapitány beszélt a hagyományos tematika mellett az új logikai alapokon nyugvó modernizált oktatás fontosságáról. Kiemelte, hogy ma a rendőrségen jól képzett és hivatását szerető becsületes emberek szolgálnak. Ebbe a közösségbe tartoznak mostantól az újdonsült tiszthelyettesek is.

A most pályájukat kezdő kollégáinknak sok sikert és helytállást kívánunk a rendőri szerveknél folytatandó szakmai munkájukhoz!
 


GALÉRIA MEGNYITÁSA

 

 

Forrás: http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/szervezeti-hirek

2085