Applications

Applications

Under this menu item you can get actual applications on professional and scientific fields in connection to law enforcement science and to related sciences known. Under this menu you can find a review only, the full content of the application you can access by clicking on the link.


Új Nemzeti Kiválóság Program
Az Új Nemzeti Kiválóság Program (a továbbiakban: ÚNKP) Magyarország Kormánya által a nemzeti felsőoktatási kiválóság támogatására alapított ösztöndíjprogram. 
Az ÚNKP célja, hogy támogassa a hazai kutatói és alkotóművészi utánpótlást, a tudományos és művészeti pályán való elindulást majd pályán tartást, valamint a fiatal kiválóságok támogatásával segítse a nemzetközi szinten is kiváló, tapasztalt kutatók és alkotók munkáját.
További információk ITT olvashatók.

 

Európai Közszolgálati Díj 2021 pályázata
A Nemzeti Közszolgálati Egyetem és az Európai Közigazgatási Intézet (EIPA) tájékoztatja a magyar közigazgatás vezetőit, érdekeltjeit, hogy idén immár nyolcadik alkalommal, indul útjára az Európai Közszolgálati Díj 2021 (European Public Sector Award, EPSA 2021) pályázata. A közigazgatás európai kiválósági díjat az EIPA 10 európai tagország, köztük Magyarország támogatásával kétévente hirdeti meg.
Részletek ITT.

 

PhD (doktori) képzési pályázat
A Belügyminisztérium közigazgatási államtitkára és a Belügyi Tudományos Tanács pályázatot hirdet a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) PhD hallgatói számára a doktori képzési díj, illetve a doktori fokozatszerzési eljárási díj költségátvállalására a 2021/2022. tanévre. A költségátvállalás célja a belügyi tudományos kutatói utánpótlás biztosítása a PhD (doktori) tudományos fokozat megszerzésének elősegítése útján.
A pályázatok benyújtásának módja: kizárólag elektronikus úton, a Belügyi Tudományos Tanács online pályázati felületén.
A pályázat feltöltésének határideje: 2021. szeptember 6. 24:00
Részletek ITT.

 

Tudományos pályázati felhívás
A Belügyi Tudományos Tanács pályázatot hirdet Társadalmi felzárkózás 2030 címmel. 
A pályázatok benyújtásának módja: kizárólag elektronikus úton, a Belügyi Tudományos Tanács online pályázati felületén.
A pályázat feltöltésének határideje: 2021. október 3. 24:00
Részletek

 

Tér-Idő fotópályázat - felhívás
A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Államtudományi és Nemzetközi Tanulmányok Kar dékánja TÉR-IDŐ címmel fotópályázatot hirdet a kar valamennyi alumni és jelenlegi hallgatójának.
Beküldési határidő: 2021. április 30.
További információk ITT olvashatók.

 

Ráth György pályázati felhívás
A Kaposvári Törvényszék pályázatot írt ki kifejezetten a Pécsi Tudományegyetem jogász hallgatói részére jogtörténeti témájú dolgozatok elkészítésére.
A pályázatokat 2021. szeptember 1-éig kell a Jogtörténeti Tanszéken benyújtani.
Pályázati kiírás ITT olvasható.

 

Francia nyelvű jogi esszépályázat
Beszélsz vagy tanulsz franciául? Érdeklődsz a jog aktuális kérdései iránt? Szívesen kipróbálnád nyelvtudásod szakmai környezetben, és akár nyernél is ezzel?
Az ELTE ÁJK Frankofón Diákkörének esszépályázatán várjuk 5-10 oldal terjedelmű, francia nyelvű írásodat.
Részletek ITT.

 

„MTA Kiváló Kutatóhely” – Pályázati felhívás
A tudományos kiválóságot a kutatók mellett a korábban az MTA-hoz, jelenleg az Eötvös Loránd Kutatási Hálózathoz tartozó kutatóhelyeken kívül az egyetemi kutatóhelyekre is kiterjeszti az Akadémia. Az ennek érdekében az „MTA Kiváló Kutatóhely” minősítés elnyerésére most első ízben kiírt pályázat a legkiemelkedőbb magyar kutatóhelyeknek méltó elismerést, a feltörekvőknek pedig reális perspektívát ad.
A pályázati felhívás IDE kattintva olvasható.

 

Pedagógus Kutatói Pályadíj – Pályázati felhívás
A Magyar Tudományos Akadémia a pedagógusok kutatómunkájának támogatására pályázatot hirdet középiskolai és általános iskolai tanárok számára.
A pályázati dokumentumok IDE kattintva érhetők el.

 

Pályázati felhívás!
Az Országos Polgárőr Szövetség Elnöksége az ELN/38/2021.(2021.03.26.) számú határozata alapján országos pályázatot ír ki "Polgárőr Város", "Polgárőr Község", "Fővárosi Polgárőr Kerület" címek elnyerésére.
További részletek ITT olvashatók.

 

Pályázat a Civil Konzultációs Testület (CKT) tagjainak kiválasztására
Az alapvető jogok biztosa az NMM feladatkörében eljárva 2021. március 16-án felhívást tett közzé az NMM munkáját segítő Civil Konzultációs Testület (CKT) tagjainak pályázat útján történő kiválasztásáról.
A pályázat részletes szövege a következő linken érhető el.
Módosítás INNEN érhető el.

 

Felhívás a MTA Környezetvédelmi Tudományos Ifjúsági Pályadíj elnyerésére
A pályázatra olyan öt évnél nem régebbi, folyóiratban közölt, környezetvédelmi témájú pályamunkával lehet jelentkezni, amely jelentős tudományos értéket képvisel.
A pályázat teljes szövege ITT olvasható.A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya történetíró pályázatot hirdet „Valóság és/ vagy virtualitás?” címmel.
A pályázat teljes kiírása és a technikai tudnivalók megtekinthetők ITT. További információ a barka@csongrad.police.hu e-mail címen kérhető.
Beadási határidő: 2021. április 18.

 

Hétpecsét Információbiztonsági Egyesület kétféle pályázatot hirdet az „Év információvédelmi dolgozata - 2021” és „Az év információbiztonsági újságírója 2021” címmel.
Az „Év információbiztonsági újságírója” cím elnyerésére nyilvános pályázatot írt ki az egyesület, melyre bármely magyarországi médiában (elektronikus vagy nyomtatott sajtó) információ- és adatvédelem, információbiztonság témában publikáló újságíró jelentkezhet.
Részletes kiírás
Az „Év információvédelmi dolgozata - 2021” pályázat célja, hogy népszerűsítse az egyre elterjedő nemzetközi gyakorlatot, és támogassa azokat a hallgatókat, akik ezen a területen készítik szak- és diplomadolgozatukat, záró-dolgozatot.
A pályázat további részletei az egyesület honlapján olvasható.


Pályázati felhívás „Szervezetek közötti együttműködés és koordináció a biztonság biztosításában” címmel
Az Information & Security International Journal (Szerkesztők: Dr. Philipp H. Fluri (Genf, Svájc) és Prof. Iztok Prezelj (Ljubljanai Egyetem, Szlovénia)) 1998 óta megjelenő, nemzetközi szakértői véleményezésű folyóirat közzétette pályázatát.
A pályázat eredeti kiírása, további információk az alábbi linken találhatók:
https://isij.eu/interorganizational-cooperation-and-coordination-providing-security

 

BM gyakornoki pályázat tudományos kutatás folytatására
A Belügyminisztérium közigazgatási államtitkára pályázatot hirdet a Belügyminisztériumot érintő közszolgálati témában – doktorandusz, abszolutóriumot szerzett és doktorjelölt – kutatók számára gyakornoki rendszer keretében tudományos kutatás folytatására.
A pályázatok elektronikus úton történő benyújtásának határideje: 2021. április 30.
Részletek ITT olvashatók.

 

Az MRTT Migrációs Tagozat 2021. évi felhívása tudományos pályamunkák készítésére
A Magyar Rendészettudományi Társaság Migrációs Tagozata, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság, valamint az OIF Tudományos Tanácsa közös pályázatot hirdet olyan pályamunkák elkészítésére, melyek a legális és illegális migráció, illetve a menekültügy történetével, aktuális kérdéseivel, nemzetközi és hazai jogi szabályozásával, a jogalkalmazás elméleti és gyakorlati kérdéseivel, valamint problémáival foglalkoznak.
A pályázati kiírás IDE kattintva letölthető!
Határidő:
 2021. szeptember 20.VIDEÓPÁLYÁZAT: Külföldiek Magyarországon
KÜLFÖLDIEK MAGYARORSZÁGON AVAGY TURISTÁK, LEGÁLIS MUNKAVÁLLALÓK, ILLEGÁLIS MUNKAVÁLLALÓK, MENEKÜLTEK, TILTOTT HATÁRÁTLÉPŐK MAGYARORSZÁGON CÍMŰ FELHÍVÁS
VIDEÓPÁLYÁZAT KÖZÉPSZINTŰ RENDÉSZETI PÁLYÁRA ELŐKÉSZÍTŐ KÉPZÉSBEN RÉSZT VEVŐ, VALAMINT A RENDÉSZETI TECHNIKUMOKBAN HALLGATÓI JOGVISZONNYAL RENDELKEZŐ DIÁKOK SZÁMÁRA 2021.
A pályázat kiírója: Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság (OIF) Tudományos Tanácsa és a Magyar Rendészettudományi Társaság Migrációs Tagozat (MRTT MT)
A pályázati kiírásról bővebben ITT olvashat.
 

Pályázati felhívás: 30 éves a Polgárőrség
Az Országos Polgárőr Szövetség elnöke és az Országos Polgárőr Szövetség Tudományos Tanácsának elnöke pályázatot hirdet egyéni pályamunka elkészítésére 30 ÉVES A POLGÁRŐRSÉG címmel.
Részletek ITT.

 

Megjelentek az „OTKA” kutatási pályázatok
Megemelt támogatás, nagyobb kutatói szabadság, közkinccsé váló eredmények jellemzik a 2021-ben induló alapkutatási projektek finanszírozására kiírt OTKA pályázatot. A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal honlapján közzétett felhívás a megszokott pályázati kategóriákban összesen 12,9 milliárd forint keretösszegű forráshoz juttatja a kutatói kezdeményezésű projekteket.
Bővebb információkért kattintson IDE.
 


200 millió forint keretösszegű publikációs pályázatot hirdet a Nemzeti Közszolgálati Egyetem
Már lehet pályázni az NKE Rektora által kiírt új publikációs pályázatokra a Tématerületi Kiválósági Program keretében. A pályázatok célja az Egyetem tudományos láthatóságának erősítése.
A pályázati dokumentumok elérhetőek ITT és ITT.Dr. Balogh Imre emlékpályázat 2021
A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója Dr. Balogh Imre özvegyének felajánlása alapján pályázatot hirdet a tűzvédelmi prevenció, vagy kárelhárítás területét érintő, a szakterület fejlődését, fejlesztését támogató pályamű elkészítésére.
A pályázati felhívás INNEN letölthető.Pályázat a Magyar Tudományos Akadémia Bolyai János Kutatási Ösztöndíjának elnyerésére 2021-ben
A MAGYAR TUDOMÁNYOS AKADÉMIA NYÍLT PÁLYÁZATOT HIRDET a 156/1997. (IX. 19.) számú Kormányrendelettel létrehozott BOLYAI JÁNOS KUTATÁSI ÖSZTÖNDÍJRA
melyről bővebben ITT olvashat.
 

 

 

87