Applications

Applications

Under this menu item you can get actual applications on professional and scientific fields in connection to law enforcement science and to related sciences known. Under this menu you can find a review only, the full content of the application you can access by clicking on the link.


Interorganizational Cooperation and Coordination in Providing Security
The Information & Security International Journal (Editors: Dr. Philipp H. Fluri (Geneva, Switzerland) and Prof. Iztok Prezelj (University of Ljubljana, Slovenia)), an international peer-reviewed journal published since 1998, has published a call for articles.
The original call announcement and further information can be found at the following link:
https://isij.eu/interorganizational-cooperation-and-coordination-providing-security

 

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektorának PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA PhD doktori képzésre és egyéni doktori felkészülésre
Részletes tájékoztatás kérhető az alábbi linken látható elérhetőségeken. 
DOKTORI FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ
A felvételi pályázat fizikai beérkezésének határideje 2021. március 31.

 

Szent György Szakkollégium pályázata
Pályázat büntető-eljárásjogi poszterversenyre
Részletekért kattintson IDE.

 

BM gyakornoki pályázat tudományos kutatás folytatására
A Belügyminisztérium közigazgatási államtitkára pályázatot hirdet a Belügyminisztériumot érintő közszolgálati témában – doktorandusz, abszolutóriumot szerzett és doktorjelölt – kutatók számára gyakornoki rendszer keretében tudományos kutatás folytatására.
A pályázatok elektronikus úton történő benyújtásának határideje: 2021. április 30.
Részletek ITT olvashatók.

 

Az MRTT Migrációs Tagozat 2021. évi felhívása tudományos pályamunkák készítésére
A Magyar Rendészettudományi Társaság Migrációs Tagozata, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság, valamint az OIF Tudományos Tanácsa közös pályázatot hirdet olyan pályamunkák elkészítésére, melyek a legális és illegális migráció, illetve a menekültügy történetével, aktuális kérdéseivel, nemzetközi és hazai jogi szabályozásával, a jogalkalmazás elméleti és gyakorlati kérdéseivel, valamint problémáival foglalkoznak.
A pályázati kiírás IDE kattintva letölthető!VIDEÓPÁLYÁZAT: Külföldiek Magyarországon
KÜLFÖLDIEK MAGYARORSZÁGON AVAGY TURISTÁK, LEGÁLIS MUNKAVÁLLALÓK, ILLEGÁLIS MUNKAVÁLLALÓK, MENEKÜLTEK, TILTOTT HATÁRÁTLÉPŐK MAGYARORSZÁGON CÍMŰ FELHÍVÁS
VIDEÓPÁLYÁZAT KÖZÉPSZINTŰ RENDÉSZETI PÁLYÁRA ELŐKÉSZÍTŐ KÉPZÉSBEN RÉSZT VEVŐ, VALAMINT A RENDÉSZETI TECHNIKUMOKBAN HALLGATÓI JOGVISZONNYAL RENDELKEZŐ DIÁKOK SZÁMÁRA 2021.
A pályázat kiírója: Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság (OIF) Tudományos Tanácsa és a Magyar Rendészettudományi Társaság Migrációs Tagozat (MRTT MT)
A pályázati kiírásról bővebben ITT olvashat.

 

Lendület program 2021. évi pályázati felhívása
Magyar Tudományos Akadémia pályázati felhívása új Lendület-kutatócsoportok létrehozására 2021–2026
Részletes információkért kattintson IDE.

 

Pályázati felhívás: 30 éves a Polgárőrség
Az Országos Polgárőr Szövetség elnöke és az Országos Polgárőr Szövetség Tudományos Tanácsának elnöke pályázatot hirdet egyéni pályamunka elkészítésére 30 ÉVES A POLGÁRŐRSÉG címmel.
Részletek ITT.

 

Megjelentek az „OTKA” kutatási pályázatok
Megemelt támogatás, nagyobb kutatói szabadság, közkinccsé váló eredmények jellemzik a 2021-ben induló alapkutatási projektek finanszírozására kiírt OTKA pályázatot. A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal honlapján közzétett felhívás a megszokott pályázati kategóriákban összesen 12,9 milliárd forint keretösszegű forráshoz juttatja a kutatói kezdeményezésű projekteket.
Bővebb információkért kattintson IDE.
 


200 millió forint keretösszegű publikációs pályázatot hirdet a Nemzeti Közszolgálati Egyetem
Már lehet pályázni az NKE Rektora által kiírt új publikációs pályázatokra a Tématerületi Kiválósági Program keretében. A pályázatok célja az Egyetem tudományos láthatóságának erősítése.
A pályázati dokumentumok elérhetőek ITT és ITT.Dr. Balogh Imre emlékpályázat 2021
A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója Dr. Balogh Imre özvegyének felajánlása alapján pályázatot hirdet a tűzvédelmi prevenció, vagy kárelhárítás területét érintő, a szakterület fejlődését, fejlesztését támogató pályamű elkészítésére.
A pályázati felhívás INNEN letölthető.

 

Kozma Sándor tudományos emlékpályázat 2021
Magyarország legfőbb ügyésze Kozma Sándor emlékére tudományos pályázatot hirdet tanulmány készítésére.
A pályázaton részt vehet az ügyészi szervezet minden, tudományos fokozattal nem rendelkező tagja, valamint az ügyészi munka iránt érdeklődő joghallgató és fiatal jogász. A pályázatokat általános, ifjúsági és joghallgatói tagozaton lehet benyújtani az alábbiak szerint:
- az általános tagozatra ügyész, alügyész, illetve más, a továbbiakban nem említett ügyészségi alkalmazott;
-az ifjúsági tagozatra ügyészségi fogalmazó és jogi szakvizsgával nem rendelkező 30 év alatti diplomás jogász;
- a joghallgatói tagozatra egyetemi osztatlan képzésben jogi tanulmányt folytató – hallgatói jogviszonyban álló – egyetemi hallgató.
Postára adási határidő: 2021. március 1.
További információk ITT
 


Pályázat a Magyar Tudományos Akadémia Bolyai János Kutatási Ösztöndíjának elnyerésére 2021-ben
A MAGYAR TUDOMÁNYOS AKADÉMIA NYÍLT PÁLYÁZATOT HIRDET a 156/1997. (IX. 19.) számú Kormányrendelettel létrehozott BOLYAI JÁNOS KUTATÁSI ÖSZTÖNDÍJRA
melyről bővebben ITT olvashat.MTA Ifjúsági Nemzetközi Konferencia Tudományos Pályázat
A Magyar Tudományos Akadémia a tudományos kutatómunka elősegítése érdekében tett közérdekű felajánlás alapján és saját forrásból Ifjúsági Nemzetközi Konferencia Tudományos Pályázatot alapított.
Az Ifjúsági Nemzetközi Konferencia Tudományos Pályázat (INKP) fiatal, MTA köztestületi tagsággal rendelkező kutatók külföldi tudományos rendezvényen (nemzetközi tudományos szimpóziumon, workshopon, konferencián) való aktív (elsőszerzős előadással vagy poszter bemutatóval járó) részvételét és ott jelentős tudományos eredményeik bemutatását támogatja.
Az aktuális kiírás a következő linken érhető el:
https://mta.hu/ifjusagi-nemzetkozi-konferencia-tudomanyos-palyazat/ifjusagi-nemzetkozi-konferencia-reszvetel-tamogatasa-2020-2021-ev-110767

 

Élvonal – Kutatási Kiválósági Program
Az „Élvonal – Kutatási Kiválósági Program” egy olyan, az élvonalbeli felfedező kutatásokat támogató pályázati modell, amelyen belül lehetőség nyílik a nemzetközi tudományos világ élmezőnyébe tartozó kutatók támogatására, az Európai Kutatási Tanács (European Research Council) által meghirdetett támogatási programokhoz kapcsolódóan, projektjük magyar fogadóintézményben történő megvalósításához, elősegítve ezzel, hogy Magyarország a térség kutatás-fejlesztési és innovációs központjává fejlődjön.
Benyújtási határidő: 2021. február 16.
A letölthető pályázati dokumentumok: itt érhetők el. https://nkfih.gov.hu/palyazoknak/elvonal-kutatasi/kkp-21

 

FELHÍVÁS a 2020. év legjelentősebb innovációs teljesítményének elismerésére
A Magyar Innovációs Alapítvány - a Magyar Innovációs Szövetséggel közösen - a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal főtámogatásával, az Innovációs és Technológiai Minisztérium, az Agrárminisztérium, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara támogatásával, 29. alkalommal hirdeti meg a MAGYAR INNOVÁCIÓS NAGYDÍJ pályázatot.
További információkért kattintson IDE.

87