Pályázatok

Pályázatok

Ebben a menüpontban a rendészettudományhoz, annak határtudományaihoz kapcsolódó szakmai és tudományos területeken meghirdetett aktuális pályázatokat ismerhetik meg. E menüben csak szemlézés történik, a linkre történő kattintással a pályázat teljes anyaga elérhető.

Szavazás cím

Tér-Idő fotópályázat - felhívás
A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Államtudományi és Nemzetközi Tanulmányok Kar dékánja TÉR-IDŐ címmel fotópályázatot hirdet a kar valamennyi alumni és jelenlegi hallgatójának.
Beküldési határidő: 2021. április 30.
További információk ITT olvashatók.

 

Ráth György pályázati felhívás
A Kaposvári Törvényszék pályázatot írt ki kifejezetten a Pécsi Tudományegyetem jogász hallgatói részére jogtörténeti témájú dolgozatok elkészítésére.
A pályázatokat 2021. szeptember 1-éig kell a Jogtörténeti Tanszéken benyújtani.
Pályázati kiírás ITT olvasható.

 

Francia nyelvű jogi esszépályázat
Beszélsz vagy tanulsz franciául? Érdeklődsz a jog aktuális kérdései iránt? Szívesen kipróbálnád nyelvtudásod szakmai környezetben, és akár nyernél is ezzel?
Az ELTE ÁJK Frankofón Diákkörének esszépályázatán várjuk 5-10 oldal terjedelmű, francia nyelvű írásodat.
Részletek ITT.

 

„MTA Kiváló Kutatóhely” – Pályázati felhívás
A tudományos kiválóságot a kutatók mellett a korábban az MTA-hoz, jelenleg az Eötvös Loránd Kutatási Hálózathoz tartozó kutatóhelyeken kívül az egyetemi kutatóhelyekre is kiterjeszti az Akadémia. Az ennek érdekében az „MTA Kiváló Kutatóhely” minősítés elnyerésére most első ízben kiírt pályázat a legkiemelkedőbb magyar kutatóhelyeknek méltó elismerést, a feltörekvőknek pedig reális perspektívát ad.
A pályázati felhívás IDE kattintva olvasható.

 

Pedagógus Kutatói Pályadíj – Pályázati felhívás
A Magyar Tudományos Akadémia a pedagógusok kutatómunkájának támogatására pályázatot hirdet középiskolai és általános iskolai tanárok számára.
A pályázati dokumentumok IDE kattintva érhetők el.

 

Pályázati felhívás!
Az Országos Polgárőr Szövetség Elnöksége az ELN/38/2021.(2021.03.26.) számú határozata alapján országos pályázatot ír ki "Polgárőr Város", "Polgárőr Község", "Fővárosi Polgárőr Kerület" címek elnyerésére.
További részletek ITT olvashatók.

 

Pályázat a Civil Konzultációs Testület (CKT) tagjainak kiválasztására
Az alapvető jogok biztosa az NMM feladatkörében eljárva 2021. március 16-án felhívást tett közzé az NMM munkáját segítő Civil Konzultációs Testület (CKT) tagjainak pályázat útján történő kiválasztásáról.
A pályázat részletes szövege a következő linken érhető el.

 

Felhívás a MTA Környezetvédelmi Tudományos Ifjúsági Pályadíj elnyerésére
A pályázatra olyan öt évnél nem régebbi, folyóiratban közölt, környezetvédelmi témájú pályamunkával lehet jelentkezni, amely jelentős tudományos értéket képvisel.
A pályázat teljes szövege ITT olvasható.A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya történetíró pályázatot hirdet „Valóság és/ vagy virtualitás?” címmel.
A pályázat teljes kiírása és a technikai tudnivalók megtekinthetők ITT. További információ a barka@csongrad.police.hu e-mail címen kérhető.
Beadási határidő: 2021. április 18.

 

Hétpecsét Információbiztonsági Egyesület kétféle pályázatot hirdet az „Év információvédelmi dolgozata - 2021” és „Az év információbiztonsági újságírója 2021” címmel.
Az „Év információbiztonsági újságírója” cím elnyerésére nyilvános pályázatot írt ki az egyesület, melyre bármely magyarországi médiában (elektronikus vagy nyomtatott sajtó) információ- és adatvédelem, információbiztonság témában publikáló újságíró jelentkezhet.
Részletes kiírás
Az „Év információvédelmi dolgozata - 2021” pályázat célja, hogy népszerűsítse az egyre elterjedő nemzetközi gyakorlatot, és támogassa azokat a hallgatókat, akik ezen a területen készítik szak- és diplomadolgozatukat, záró-dolgozatot.
A pályázat további részletei az egyesület honlapján olvasható.


Pályázati felhívás „Szervezetek közötti együttműködés és koordináció a biztonság biztosításában” címmel
Az Information & Security International Journal (Szerkesztők: Dr. Philipp H. Fluri (Genf, Svájc) és Prof. Iztok Prezelj (Ljubljanai Egyetem, Szlovénia)) 1998 óta megjelenő, nemzetközi szakértői véleményezésű folyóirat közzétette pályázatát.
A pályázat eredeti kiírása, további információk az alábbi linken találhatók:
https://isij.eu/interorganizational-cooperation-and-coordination-providing-security

 

BM gyakornoki pályázat tudományos kutatás folytatására
A Belügyminisztérium közigazgatási államtitkára pályázatot hirdet a Belügyminisztériumot érintő közszolgálati témában – doktorandusz, abszolutóriumot szerzett és doktorjelölt – kutatók számára gyakornoki rendszer keretében tudományos kutatás folytatására.
A pályázatok elektronikus úton történő benyújtásának határideje: 2021. április 30.
Részletek ITT olvashatók.

 

Az MRTT Migrációs Tagozat 2021. évi felhívása tudományos pályamunkák készítésére
A Magyar Rendészettudományi Társaság Migrációs Tagozata, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság, valamint az OIF Tudományos Tanácsa közös pályázatot hirdet olyan pályamunkák elkészítésére, melyek a legális és illegális migráció, illetve a menekültügy történetével, aktuális kérdéseivel, nemzetközi és hazai jogi szabályozásával, a jogalkalmazás elméleti és gyakorlati kérdéseivel, valamint problémáival foglalkoznak.
A pályázati kiírás IDE kattintva letölthető!VIDEÓPÁLYÁZAT: Külföldiek Magyarországon
KÜLFÖLDIEK MAGYARORSZÁGON AVAGY TURISTÁK, LEGÁLIS MUNKAVÁLLALÓK, ILLEGÁLIS MUNKAVÁLLALÓK, MENEKÜLTEK, TILTOTT HATÁRÁTLÉPŐK MAGYARORSZÁGON CÍMŰ FELHÍVÁS
VIDEÓPÁLYÁZAT KÖZÉPSZINTŰ RENDÉSZETI PÁLYÁRA ELŐKÉSZÍTŐ KÉPZÉSBEN RÉSZT VEVŐ, VALAMINT A RENDÉSZETI TECHNIKUMOKBAN HALLGATÓI JOGVISZONNYAL RENDELKEZŐ DIÁKOK SZÁMÁRA 2021.
A pályázat kiírója: Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság (OIF) Tudományos Tanácsa és a Magyar Rendészettudományi Társaság Migrációs Tagozat (MRTT MT)
A pályázati kiírásról bővebben ITT olvashat.

 

Pályázati felhívás: 30 éves a Polgárőrség
Az Országos Polgárőr Szövetség elnöke és az Országos Polgárőr Szövetség Tudományos Tanácsának elnöke pályázatot hirdet egyéni pályamunka elkészítésére 30 ÉVES A POLGÁRŐRSÉG címmel.
Részletek ITT.

 

Megjelentek az „OTKA” kutatási pályázatok
Megemelt támogatás, nagyobb kutatói szabadság, közkinccsé váló eredmények jellemzik a 2021-ben induló alapkutatási projektek finanszírozására kiírt OTKA pályázatot. A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal honlapján közzétett felhívás a megszokott pályázati kategóriákban összesen 12,9 milliárd forint keretösszegű forráshoz juttatja a kutatói kezdeményezésű projekteket.
Bővebb információkért kattintson IDE.

 


200 millió forint keretösszegű publikációs pályázatot hirdet a Nemzeti Közszolgálati Egyetem
Már lehet pályázni az NKE Rektora által kiírt új publikációs pályázatokra a Tématerületi Kiválósági Program keretében. A pályázatok célja az Egyetem tudományos láthatóságának erősítése.
A pályázati dokumentumok elérhetőek ITT és ITT.Dr. Balogh Imre emlékpályázat 2021
A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója Dr. Balogh Imre özvegyének felajánlása alapján pályázatot hirdet a tűzvédelmi prevenció, vagy kárelhárítás területét érintő, a szakterület fejlődését, fejlesztését támogató pályamű elkészítésére.
A pályázati felhívás INNEN letölthető.Pályázat a Magyar Tudományos Akadémia Bolyai János Kutatási Ösztöndíjának elnyerésére 2021-ben
A MAGYAR TUDOMÁNYOS AKADÉMIA NYÍLT PÁLYÁZATOT HIRDET a 156/1997. (IX. 19.) számú Kormányrendelettel létrehozott BOLYAI JÁNOS KUTATÁSI ÖSZTÖNDÍJRA
melyről bővebben ITT olvashat.
 

 


 

87