Pályázatok

Pályázatok

Ebben a menüpontban a rendészettudományhoz, annak határtudományaihoz kapcsolódó szakmai és tudományos területeken meghirdetett aktuális pályázatokat ismerhetik meg. E menüben csak szemlézés történik, a linkre történő kattintással a pályázat teljes anyaga elérhető.

Szavazás cím

A Rendőrség Tudományos Tanácsának 2022. évi pályázata
Az idei évben is meghirdetésre került a Rendőrség Tudományos Tanácsának pályázata, mely közös gondolkodásra hívja a rendészet művelőit, a rendvédelmi szervek valamennyi jelenlegi és egykori munkatársát, a rendészettudomány kutatóit, illetve mindazon szakembereket, akik tudásukat egy biztonságosabb társadalom szolgálatába kívánják állítani.
A pályázat postára adásának határideje: 2022. október 15.
Bővebb információkat ITT olvashat.

 

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzatának pályázata
Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése pályázatot hirdet a Pécs város tanulói és hallgatói díjainak elnyerésére.
Bővebb információ ITT olvasható.

 

Megjelent az ÚNKP 2022/2023 tanévi kiírása
Megjelentek az Új Nemzeti Kiválóság Program 2022/2023-as tanévre vonatkozó ösztöndíj pályázati kiírásai. A pályázathoz kapcsolódó minden információ és dokumentáció a pályázat weboldalán, valamint a PTE tehetségoldalán is elérhető.

 

Pályázat Polgárőr Város, Polgárőr Község, Fővárosi Polgárőr Kerület címek elnyerésére
Az Országos Polgárőr Szövetség országos pályázatot ír ki a 2022. évben Polgárőr Város, Polgárőr Község, Fővárosi Polgárőr Kerület címek elnyerésére.
Bővebb információ ITT található.

 

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS
A Budapesti Rendőr-főkapitányság pályázatot hirdet a középfokú oktatás intézmények első, második vagy harmadik évfolyamán tanuló roma származású fiatalok tanulmányai eredményes befejezésének elősegítésére és a rendőri pálya választásának ösztönzésére Budapesten a 2022/2023. tanévre.
Részletek ITT olvashatók.

 

BTT pályázata a PhD doktori képzési díj és doktori fokozatszerzési díj költségátvállalására a 2022/2023. tanévre
A BM közigazgatási államtitkára és a Belügyi Tudományos Tanács pályázatot hirdet a Nemzeti Közszolgálati Egyetem PhD hallgatói számára a doktori képzési díj, illetve a doktori fokozatszerzési eljárási díj költségátvállalására a 2022/2023. tanévre.
További részletek ITT olvashatók.

 

BTT pályázata a 'Pilóta nélküli légi járművek alkalmazási lehetőségei a belügyi ágazatban' címmel
A Belügyi Tudományos Tanács pályázatot hirdet 'Pilóta nélküli légi járművek alkalmazási lehetőségei a belügyi ágazatban' címmel, tanulmány leadására.
A pályázaton természetes személyek vehetnek részt. Pályázni egyénileg vagy kollektív munkával, egy vagy több magyar nyelvű, eddig még nem publikált, máshová be nem nyújtott tanulmánnyal lehet. További részletek ITT olvashatók.

 

Kutatói ösztöndíj pályázat
AZ EMBERKERESKEDELEM ELLENI KÜZDELEM TÁMOGATÁSÁRA - Pályázati felhívás
A Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar, a Nemzetközi- és Európajogi Tanszék keretében működő Research Group on Combating Trafficking in Human Beings nemzetközi kutatócsoport kezdeményezésére kutatói pályázatot ír ki a tanulmányaikat a 2022/2023-as tanév I. szemeszterében megkezdő doktorandusz hallgatók számára, a 2022/2023-as tanévre.
További részletek és pályázati feltételek ITT olvashatók.

 

„Innováció a rendészeti pályaorientációs képzésben” című szakmai pályázat (ROKK)
Meghirdetésre került a Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ által kiírt „Innováció a rendészeti pályaorientációs képzésben” című szakmai pályázat, mely az új ismeretek szerzése, a meglévő ismeretek alkalmazása és fejlesztése mellett közös gondolkodásra hívja a rendvédelmi szervek valamennyi jelenlegi és egykori munkatársát, valamint a pályaorientációs képzést folytató köznevelési és szakképző intézményeket.
A pályázat postára adásának határideje: 2022. július 15.
A részletes kiírás ITT található.

 

A Magyar Katonai Jogi és Hadijogi Társaság 2022. évi tudományos pályázata
A Magyar Katonai Jogi és Hadijogi Társaság tudományos pályázatot hirdet tanulmányok készítésére honvédelmi jog - védelmi igazgatás, hadijog - nemzetközi humanitárius jog, valamint büntetőjog témakörökben, különös tekintettel az orosz-ukrán fegyveres konfliktus kapcsán felmerülő jogi kérdésekre.
A pályázati felhívás ITT érhető el.

 

Fotópályázat az NKE polgárai számára
Mit jelent neked Európa? címmel fotópályázatot hirdet a Jean Monnet Chair projekt keretében a Nemzeti Köszszolgálati Egyetem (NKE) Államtudományi és Nemzetközi Tanulmányok Kar (ÁNTK) Európa-tanulmányok Tanszéke a Nemzetközi és Európai Szakkollégiummal együttműködésben az NKE egyetemi polgárai (hallgatók, oktatók, kutatók, egyetemi dolgozók) számára.
Bővebb információ ITT.

 

Alkotói pályázat – lovas polgárőrök határok nélkül!
Az Országos Polgárőr Szövetség Lovas és Kutyás Tagozata alkotói pályázatot hirdet az alábbi címmel: lovas polgárőrök határok nélkül!
Részletek ITT.

 

Pályázati felhívás doktori képzésre
A Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) rektora az idei évben is felvételi pályázatot hirdet PhD doktori képzésre.

Részletes információk és a letölthető dokumentumok ITT érhetők el.

 

„Aranybulla 8oo” - pályázat
Hazánk 2022-ben ünnepli a magyar középkor egyik nagy jelentőségű és a későbbi korszakok alkotmányfejlődésére is hatással bíró jogi dokumentuma, az Aranybulla kibocsátásának 800 éves évfordulóját.
Pályázati határidő: 2022.12.15., A pályázattal kapcsolatos további információk itt érhetők el.
Pályázati felhívás

 

Pályázati lehetőség tudományos kutatás folytatására
A Belügyminisztérium pályázatot hirdet a Belügyminisztériumot érintő közszolgálati témában – doktorandusz, abszolutóriumot szerzett és doktorjelölt–kutatók számára gyakornoki rendszer keretében tudományos kutatás folytatására.

A pályázat benyújtásának határideje 2022. április 30.
Bővebb információért kattintson IDE és IDE.

 

VIDEÓPÁLYÁZAT: Külföldiek Magyarországon
A Magyar Rendészettudományi Társaság Migrációs Tagozata és az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság Tudományos Tanácsa ebben az évben is pályázati felhívást tesz közzé a migráció valamely aspektusával foglalkozó rövidfilmek elkészítésére. A pályázat célcsoportját a középfokú oktatási intézményben tanulói jogviszonnyal rendelkező diákok alkotják.
Bővebb információkért kattintson IDE.


Az MRTT Migrációs Tagozat 2022. évi felhívása az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság szakmai munkáját elősegítő tanulmány készítésére
A Magyar Rendészettudományi Társaság Migrációs Tagozata és az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság közös pályázatot hirdet az OIF munkáját elősegítő kutatási terv-, illetve ennek elfogadása alapján tanulmány készítésére, mely az OIF munkáját, feladatellátását (például: engedélyügyi tevékenység egészének vagy egy-egy mozzanatának racionalizálása, a külföldiek ellenőrzése hatékonyságának növelés, ügyfél- és ügyintézőbarát honlapfejlesztés, más országok bevett tapasztalatainak átültetése, országinformációs rendszer adatainak bővítése, ügyeleti tevékenység korszerűsítése, stb.), szakmai fejlődését, egy adott probléma megoldását gyakorlatorientáltan segíti.
A pályázati kiírás és bővebb információ ITT megtalálható.

 

Új publikációs pályázatok a 2022. évre
Még lehet jelentkezni a Tématerületi Kiválóság Program által finanszírozott,  a  második szakaszban meghirdetett pályázatokra.
A 2021. november 17-én közzétett felhívás keretében elsősorban  az új monográfiával vagy új folyóiratcikkel, továbbá Q/ D minősítésű folyóiratközleményekkel lehet pályázni.
Új monográfia vagy új folyóiratcikk elkészítésével 2022. január 31-ig, Q/ D minősítésű folyóiratközlemények megjelenésével pedig 2022. szeptember 30-ig lehet a pályázatokat benyújtani.
A publikációs pályázatok részleteiről további információ ITT és ITT.

 

Idén is alkotásra bíztat a katasztrófavédelem
Az előző évek hagyományait követve az Országos Tűzmegelőzési Bizottság 2022-ben immáron kilencedik alkalommal hirdeti meg alkotói pályázatát az óvodások és iskolások körében.
Bővebb információt ITT talál.
 

Idén is lehet jelentkezni a Dr. Balogh Imre Emlékpályázatra
Huszonkettedik alkalommal hirdeti meg a Dr. Balogh Imre Emlékpályázatot a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. A pályamunkákat 2022. május tizedikéig lehet benyújtani.
Bővebb információt ITT talál.

 

Pályázat tanulmány írására: Nők a tudományban
A Magyar Tudományos Akadémia Nők a Kutatói Életpályán Elnöki Bizottsága második alkalommal hirdet pályázatot a magyar nők tudományban elért eredményeit elsődleges forrásokon alapuló, korszerű elméleti és módszertani keretben bemutató tanulmányok, rövid életrajzok írására.
Részletes információkról ITT olvashat.

 

Pályázati felhívás sportösztöndíjra
A Nemzeti Közszolgálati Egyetem pályázatot hirdet Sportösztöndíj Programban való részvételre az Egyetem államilag támogatott, az államtudományi képzési területhez tartozó – beleértve a rendészeti és a katonai képzéseket is – nappali és levelezős munkarendű alapképzésre jelentkező, olimpiai/paralimpiai versenyrendszerben sportoló felvételizők számára.
Jelentkezési határidő: 2022. április 25.
A pályázati feltételek és a jelentkezési lap IDE kattintva érhetők el.

 

Magyar Közigazgatási Ösztöndíjprogram 2022
A Magyar Közigazgatási Ösztöndíjprogram a Miniszterelnökség tíz hónapos karrierindító programja. Magyarország Kormánya lehetőséget kínál a fiatalok számára, hogy szakmai karrierútjukat a hazai és nemzetközi közigazgatásban szerzett munkatapasztalattal alapozzák meg.
Az MKÖ 2022-es évfolyamára a jelentkezési időszak 2021. szeptember 15-én kezdődik és október 15. 24:00-ig tart.
A program időtartama: 2022. február 1. - 2022. november 30.
A Programról további naprakész információk az mkoprogram.hu és az mkop.hu weboldalon, illetve az MKÖ Facebook (https://www.facebook.com/magyarkozigazgatasiosztondijprogram/) és Instagram-oldalán (@mko_program) érhetőek el.

 

Középpontban a kutatók 2021
Az Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal egy kutatói életpályát népszerűsítő elektronikus kiadványt készített, "Középpontban a kutatók" címmel, amelynek elsősorban az a célja, hogy megismertesse a fiatalokkal és a tapasztalt kutatókkal a KFI-ben rejlő hazai lehetőségeket, pályázatokat és programokat.
A teljes prospektus letölthető INNEN.
 


 

87