oldalcim

Látogatóknak

Látogatóknak

Szavazás cím

A Belügyi Szemle közleményei mellett további számos hasznos tartalmat kínálunk honlapunkon. A menüpontok között az IMPRESSZUM menüpont alatt bemutatkozik a Belügyi Szemle Szerkesztősége, megtudhatják, hogy milyen történelmi múltra tekinthet vissza a nyomtatott változat. Bemutatjuk a szakmai, tudományos munkát segítő szerkesztőbizottság és szakmai tanácsadó testület tagjait, valamint állandó lektorainkat. Itt ismerhetik meg a Belügyi Szemle adatvédelmi szabályzatát, etikai kódexét és archiválási politikáját.

A KÖZLEMÉNYEK TÁRA menüpont alatt a nyomtatott (print) formában megjelenő Belügyi Szemle cikkek absztraktjainak, valamint az újonnan létrehozott, önálló, elektronikus könyvformájú kiadványok számainak teljes, archivált adattartalma található.

Ezeken kívül számos, különböző elnevezés alatt megjelenő közlemény is olvasható, amelyek a Szerkesztőség információfúziós és információmegosztó törekvéseit tükrözik. Ennek megfelelően a Kitekintés almenüpont alatt azok a közlemények jelennek meg, amelyek a Belügyi Szemle érdekkörébe tartozó tudományterületeken kívül esnek, de mondanivalójuk miatt közzétételre érdemesek.

A Fórum almenü ad teret a szakmai és a tudományos terület képviselői mellett a laikus olvasóközönségtől érkező vitaindító, innovatív gondolatokat felvető, információ- és eszmecserét szolgáló közleményeknek. Az Interjú, a Portré és a Recenzió almenüpontok alatt az elnevezéseknek megfelelően rendszerezett írások találhatók. A Visszhang almenü az olvasói reflexió színtere, ahol bármely látogatónk megírhatja véleményét, észrevételeit. Kérjük, írja meg nekünk véleményét a KAPCSOLAT menüpont alatt található űrlap kitöltésével és visszaküldésével. A Nemzetközi szemle almenü pedig a nemzetközi területről merítve szolgál ismertetővel.

A SZERZŐKNEK elnevezésű menüpontban többek között a Szerzői útmutató, A Szerzői Nyilatkozat, Az MTMT-ről, A MATARKA-ról, Az ORCID-ról és a Hogyan írjunk helyesen almenük találhatók. Hasznos tudnivalók is olvashatók itt a Belügyi Szemle jelenlegi és jövőbeli szerzőinek. A LEKTOROKNAK menüpont információkat tartalmaz a Belügyi Szemle regisztrált lektorai számára.

A KAPCSOLAT menüpont alatt található a Belügyi Szemle valamennyi elérhetősége, továbbá üzenetküldési lehetőség is van a Szerkesztőség felé az itt található űrlap kitöltésével.

Honlapunk főoldalának legfrissebb részén négy menüt talál az olvasó. Az első menüben a BELÜGYI SZEMLE printfolyóiratának tartalomjegyzéke, a szerzők neve, cikkek címe, absztraktja, és a hozzájuk kapcsolódó kulcsszavak olvashatók.

A HÍRLEVÉL ikonra kattintva legfrissebb hírlevelünk is olvasható minden hónapban. Ebben található a soron következő Belügyi Szemle tartalmának ajánlója, a Szerkesztőség legfrissebb hírei és aktuális eseményeinek összegzése, valamint a könyv- és folyóiratszemle, mely tartalmazza az általunk válogatott tudományos és szakmai folyóiratok ajánlóját.

A TUDOMÁNYOS ÉLET HÍREI alatt igyekszünk minden releváns eseményről, konferenciáról beszámolni, amely a belügyi tudományterületekhez, illetve azok határ tudományterületeihez kapcsolódik.

A SZAKMAI HÍREK, ESEMÉNYEK a szakemberek számára tartalmaznak minden hónapban friss beszámolókat, szakmai rendezvényekről összefoglalókat. Kiemelt figyelmet szentelünk a bűnmegelőzésnek, a polgárőrség, belügyi- és a rendvédelmi szervek tevékenységével kapcsolatos tudnivalóknak, információknak.

Kérjük, tetszése szerint vegyen részt a SZAVAZÁS és a KVÍZ menüpontok alatt meghirdetett szavazásunkon, illetve kvízjátékunkon, amelyeket a honlap főoldalának legalsó részében talál. Minden hónapban újabb érdekes kérdés, illetve kérdéssor található e menüpontok alatt, és az újabb ismeretek megszerzése mellett esetenként nyereményeket is felajánlunk a kvíz több fordulóján résztvevő helyes megfejtőknek. A kvízjátékon való részvétel regisztrációhoz kötött, amelyhez kérjük, hogy a honlap főoldalának jobb felső sarkában található BELÉPÉS menüpontra kattintva, kvízjátékosként regisztrálja magát.

Ugyancsak itt található a PÁLYÁZATOK menüpont, amely tartalmazza a belügyi tudományterületekhez és a szakmai élethez tartozó legfrissebb pályázati kiírások elérhetőségét. A HASZNOS LINKEK menüpont alatt pedig a látogató megtalálhatja a számára fontosabb intézményeket.