Látogatóknak

Látogatóknak

Szavazás cím

A Belügyi Szemle folyóirat minden hónapban megjelenő lapszámunk mellett további számos hasznos tartalmat kínálunk hírportálunkon keresztül is. A hírportál oldalon megjelenő menüpontok között a RÓLUNK menüpont alatt bemutatkozik a Belügyi Szemle Szerkesztősége, megtudhatják, hogy milyen történelmi múltra tekinthet vissza a nyomtatott változat. Bemutatjuk röviden, milyen változásokon ment keresztül a Belügyi Szemle az elmúlt hat évtizedben, megfogalmazzuk céljainkat rövid küldetés-nyilatkozatunkban, és meghatározzuk, hogy milyen tudományos elvárásoknak kívánunk megfelelni.

A BELÜGYI SZEMLE menüpont alatt elsőként a Belügyi Szemle folyóirat FŐOLDALÁT találja. 

A folyóirat következő INFORMÁCIÓK menüpontja a szakmai, tudományos munkát segítő szerkesztőbizottság és szakmai tanácsadó testület tagjait, valamint az állandó lektorainkat, és a Szerkesztőségünkben dolgozó munkatársakat nevezi meg. Itt ismerhetik meg a Belügyi Szemle adatvédelmi szabályzatát, etikai kódexét, archiválási politikáját, továbbá az impresszum almenüpontot is, melyben a főbb impresszum adatok megadása mellett tudománymetriai információkat és Szerkesztőségünk küldetés-nyilatkozatát is megfogalmaztuk.

Az ELÉRHETŐ TARTALOM menüpont alatt a nyomtatott formában megjelenő Belügyi Szemle, valamint az önálló elektronikus formában megjelenő Belügyi Szemle Különszám folyóirat évfolyam számai találhatók.

A Belügyi Szemle havonta megjelenő print és digitális, valamint digitális különszámaiban olvasható tanulmányokon kívül számos, különböző elnevezés alatt megjelenő közlemény is olvasható, amelyek a Szerkesztőség információfúziós és információmegosztó törekvéseit tükrözik. Ennek megfelelően a folyóirat Kitekintés rovatában azok a közlemények jelennek meg, amelyek a Belügyi Szemle érdekkörébe tartozó tudományterületeken kívül esnek, de mondanivalójuk miatt közzétételre érdemesek.

A Fórum rovat ad teret a szakmai és a tudományos terület képviselői mellett a laikus olvasóközönségtől érkező vitaindító, innovatív gondolatokat felvető, információ- és eszmecserét szolgáló közleményeknek. Az Interjú, a Portré, a Recenzió és a Nemzetközi Szemle rovatok alatt az elnevezéseknek megfelelően rendszerezett írások találhatók.

A SZERZŐKNEK elnevezésű menüpontban többek között a szerzői útmutató, a kiadói irányelvek, a szerzői nyilatkozat, az MTMT-ről, a MATARKA-ról, az ORCID/DOI-ról, az OJS 3.0, a Tudományos integritás és az Open Access almenük találhatók. Hasznos tudnivalók is olvashatók itt a Belügyi Szemle jelenlegi és jövőbeli szerzőinek.

A LEKTOROKNAK menüpont információkat tartalmaz a Belügyi Szemle regisztrált lektorai számára.

Az ELŐFIZETÉS és KAPCSOLAT menüpont alatt információkat adunk a folyóirat előfizetésére és egyes példányainak megrendelésére, valamint a Belügyi Szemle valamennyi elérhetőségére. Üzenetküldési lehetőség is van a Szerkesztőség felé az itt található űrlap kitöltésével.

Honlapunk hírportál főoldalán négy információs ablakot talál az olvasó. Az első ablakban a BELÜGYI SZEMLE nyomtatott folyóiratának tartalomjegyzéke, a szerzők neve, cikkek címe, absztraktja, kulcsszavak jegyzéke, oldalszáma, DOI azonosítója, a Belügyi Szemle OJS (Open Journal Systems) archívumára mutató URL hivatkozása jelenik meg, amennyiben megnyitja a felületet.

A HÍRLEVÉL ikonra kattintva legfrissebb hírlevelünk olvasható minden hónapban. Ebben található a soron következő Belügyi Szemle tartalmának ajánlója, a Szerkesztőség legfrissebb hírei és aktuális eseményeinek összegzése, valamint a könyv- és folyóiratszemle, mely tartalmazza az általunk válogatott tudományos és szakmai folyóiratok ajánlóját.

A TUDOMÁNYOS ÉLET HÍREI ablak alatti tartalomban igyekszünk minden releváns eseményről, konferenciáról beszámolni, amely a belügyi tudományterületekhez, illetve azok határ tudományterületeihez kapcsolódik.

A SZAKMAI HÍREK, ESEMÉNYEK ablak tartalma a szakemberek számára biztosít minden hónapban friss beszámolókat, szakmai rendezvényekről összefoglalókat. Kiemelt figyelmet szentelünk a bűnmegelőzésnek, a polgárőrség, belügyi- és a rendvédelmi szervek tevékenységével kapcsolatos tudnivalóknak, információknak.

A hírportál oldalunkon lévő főmenüpontok közül a VISSZHANG menüpont az olvasói reflexió színtere, ahol bármely látogatónk megírhatja véleményét, észrevételeit. Kérjük, írja meg nekünk véleményét a KAPCSOLAT menüpont alatt található űrlap kitöltésével és visszaküldésével.

Kérjük, tetszése szerint vegyen részt a SZAVAZÁS és a KVÍZ menüpontok alatt meghirdetett szavazásunkon, illetve kvízjátékunkon, amelyeket a hírportál főoldalának felső menüpontjai között talál. Minden hónapban újabb érdekes kérdés, illetve kérdéssor található e menüpontok alatt, és az újabb ismeretek megszerzése mellett esetenként nyereményeket is felajánlunk a kvíz több fordulóján résztvevő helyes megfejtőknek. A kvízjátékon való részvétel regisztrációhoz kötött, amelyhez kérjük, hogy a honlap főoldalának jobb felső sarkában található BELÉPÉS menüpontra kattintva, kvízjátékosként regisztrálja magát. A KAPCSOLAT menüpont alatt azokhoz az információkhoz jut, hogy milyen útvonalon tudja Szerkesztőségünket elérni, megközelíteni.

Az alsó szürke sávban található a PÁLYÁZATOK menüpont, amely tartalmazza a belügyi tudományterületekhez és a szakmai élethez tartozó legfrissebb pályázati kiírások elérhetőségét. A HASZNOS LINKEK menüpont alatt pedig a látogató megtalálhatja a számára fontosabb intézményeket.

 

65