Főoldal

Ön a Belügyi Szemle folyóirat főoldalát nyitotta meg. Amennyiben a menüpontokon belül kíván további információkhoz jutni, a felső menüsorban lévő főmenüpontok lenyitásával a kívánt oldalhoz tud navigálni. Ha vissza kíván térni a folyóirat kezdőoldalára, a főoldal menüpontra kell kattintania, ha a Belügyi Szemle hírportál oldalára szeretne visszatérni, a Belügyi Szemle logójára kattintson a bal felső sarokban.
 

Creative Commons CC-BY-NC-ND

cc-by-nc-nd

A Belügyi Szemle Szerkesztősége a Belügyi Szemle 2020/11. számától csatlakozott a Creative Commons nemzetközi licence rendszerhez. Ennek értelmében az Attribution-NonCommercial-NoDerivs (CC-BY-NC-ND) licenc alkalmazásával biztosítjuk, hogy a tanulmányok szövegét változatlan formában, kereskedelmi felhasználás mellőzésével az arra jogosultak felhasználhatják. A Creativ Commons egy közhasznú társaság, amely különböző licenc-szerződéseket kínál, amelyekkel a szerzők munkáik felhasználási jogait biztosítják a nyilvánosság számára. A licencszerződések az interneten szabadon hozzáférhetők és kompatibilisek a különböző webes alkalmazásokkal. A Creative Commons fontos szerepet játszik az Open Access tudományos mozgalomban, amely a tudományos kutatásokat és folyóiratokat szélesebb körben teszi elérhetővé a világhálón. A világ legnagyobb nyílt hozzáférésű tudományos kiadói mind CC licenceket használnak tartalmuk online közzétételéhez és szabad felhasználásához.

További információk az alábbi URL linken érhetők el: 

https://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/deed.hu


Indexáló szervezetek és szakmai partnereink

A Belügyi Szemlében publikált cikkeket az angol nyelvű CrossRef (DOI) tudományos adatbázisok, a ProQuest és EBSCO nemzetközi indexáló, a WorldCat nemzetközi könyvtárszolgáltató, a Google Scholar, illetve a magyar nyelvű MATARKA szemlézi. Szakmai partnereink az iThenticate plágiumfelderítési és adattartalom ellenőrzési szolgáltató, valamint a ROAD (Directory of Open Access scholarly Resources), a nyílt elérésű tudományos források címjegyzéke. 

REAL-J az MTA Könyvtárának Repozitóriuma: Digitalizált és digitálisan készült folyóiratok és periodikák gyűjteménye. Évfolyamonként/kötetenként vagy évfolyamonként/füzetenként tárolja a tudományos folyóiratokat. A Belügyi Szemle számai a 2015/1. számtól (folyamatos adatfeltöltéssel) megtalálhatók az MTA REAL-J repozitórium gyűjteményében. A Belügyi Szemle az egyes folyóiratszámok szabad hozzáférésű olvashatósága tekintetében a nyílt (goldhozzáférési módot követi és alkalmazza. 

REAL az MTA Könyvtárának Repozitóriuma: A REAL repozitórium a Magyar Tudományos Művek Tárában (MTMT) rögzítésre került publikációk teljes szövegű anyagát tartalmazza. A Belügyi Szemle a havonta megjelenő print számban olvasható tanulmányok, könyvismertetések, a fórum, a kitekintés, az interjúk, valamint az angol és magyar nyelvű online különszámok teljes tartalma esetében a nyílt (gold) azonnali hozzáférési módot követi és alkalmazza.  


Az MTMT adatbázis alapján kalkulált hatástényező: 0,32 (2019); 0,69 (2020); 0,73 (2021); 1,2 (2022)

Az MTMT adatbázis alapján kalkulált H-Index: 12 (2019); 18 (2020); 18 (2021); 19 (2022)

Forrás: Magyar Tudományos Művek Tára (2023.02.22. adatok)
Megjegyzés: A hatástényező a Clarivate Analytics számítási módja szerint került megállapításra.

 

A Belügyi Szemle folyóiratcikkeire mutató MTMT URL alább található: 

https://m2.mtmt.hu/api/publication?cond=published;eq;true&cond=journal.mtid;eq;10032854

 

 

Folyóiratunkat indexeli

 

crossref logó          Proquest logó            Ebsco logó             Google Scholar logó

   WorldCat logó     Matarka logó                MTA kik logó                                   


         
     

Szakmai partnereink


 

  Magyar Tudományos Művek Tára logó                  Ithenticate logó                      Road logó               MTMT Real J logó          

 

 MTMT Real logó      Sherpa romeo

 

218