Országos Polgárőr Nap – Prevenció a mindennapok biztonságáért

Országos Polgárőr Nap – Prevenció a mindennapok biztonságáért

2022. 06. 27., h - 11:03 Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság
 

A mintegy 2500 résztvevővel oszthatták meg a legfontosabb megelőzési ismereteket a rendőrök.
 


Az Országos Polgárőr Szövetség 2022-ben a Bács-Kiskun megyei Dunapataj település külterületén lévő Bakodpusztán rendezte meg június 25-én az XXVII. Országos Polgárőr Napot.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya és a Kalocsai Rendőrkapitányság bűnmegelőzési szakelőadói – iskolaőrökkel kiegészülve – a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács által biztosított Mobil Bűnmegelőzési Centrum hasznosításával és komplett prevenciós programmal települtek ki az Országos Polgárőr Nap helyszínére.

Dr. Hatala József, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács (NBT) elnöke köszöntötte a rendőrség prevenciós szakembereit. Szakmai értékelésében a rendőrségi bűnmegelőzési munkáját áttekintve kitért a személyes megjelenéssel történő prevenció kiemelt jelentőségére egy olyan időszakot követően, amikor az ilyen típusú kommunikáció nem érvényesülhetett.

A szakelőadók bemutatták az ORFK Bűnmegelőzési Osztály által központilag kidolgozott „Házhoz megyünk – Biztonságban Magyarországon!” rendőrségi bűnmegelőzési programot, valamint az NBT Police Coffee országos programját.

A Kábítószer-ellenes Világnappal kapcsolatban  az ittasság és a bódult érzet szimulálására alkalmas eszközöket próbálhattak ki a résztvevők.

Az ünnepi napon az összefogással a mindennapok biztonságáért mottóhoz híven a mintegy 2500 résztvevővel oszthatták meg a legfontosabb megelőzési ismereteket a rendőrök. A legfiatalabb hozzátartozók sem maradtak ki a prevencióból. Számukra a nyár veszélyei, állatvédelem tárgyú foglalkozásokat tartottak az előadók vidám, tanulságos csapatépítő játékok hasznosításával.

 

Galéria

 

Forrás: https://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/bunmegelozes/aktualis

3213