Együttműködés a Ludovika Collegium és az RTK között

Együttműködés a Ludovika Collegium és az RTK között

2022/09/20
 
 
LC1


Nemrégiben, az NKE RTK képviseletében Hautzinger Zoltán r. ezredes, oktatási dékánhelyettes az RTK könyvtári állományában lévő szakkönyvekből és folyóiratokból a Ludovika Collegiumnak ajándékozott több tucatnyi értékes darabot. A helyzet exkluzivitását fokozta, hogy a könyv- és folyóirat-ajándékot a Ludovika Collegium (LC) épületében az RTK-ról ez évben felvett LC-s hallgatók, Schvitz Boglárka és Varga Béla adta át, majd a többi hallgató közreműködésével helyezte el az aulában található könyves sarok polcán a nívós kiadványokat, ahonnan immár szabadon elérhetőek és forgathatóak a kötetek. E jeles alkalomból hallgatóinkat arról kérdeztük, miért esett választásuk a tehetséggondozó program képzésére, és hogyan szolgálhatják az itt eltöltött évek karrierterveik megvalósulását.

Schvitz Bettina Boglárka szerint, a Ludovika Collegiumba való bekerülést egy nagyszerű lehetőségnek éli meg. „Elsősorban az új ismeretek megszerzése, a látásmódom szélesítése, valamint az úgynevezett „soft skill”-jeim, személyes és szociális készségeim fejlesztése, és egy új közösség megismerése motivált, amikor jelentkeztem – ezeket is várom a képzéstől. A Karon a bevándorlási szakirány elvégzését követően rögtön megkezdem az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóságnál (OIF) a tiszti szolgálatot. Idővel szeretnék a Nemzetközi Kapcsolatok Osztályán elhelyezkedni, és külszolgálati munkakört teljesíteni az OIF-nál. Későbbi tanulmányaim között szerepel egy mesterképzés elvégzése a rendészettudomány területén, de ennek elkezdése az OIF-nál eltöltött szolgálati évekhez van kötve.”

Varga Béla Máté elsődlegesen a fejlődés lehetősége miatt jelentkezett a Ludovika Collegiumba, aminek a közege lehetőséget kínál számára a közigazgatás átfogóbb ismeretéhez, ezáltal mélyebb betekintést nyújt a saját szakterülete és mások működésének megértéséhez. „A képzési rendszer színvonalát tovább emeli, hogy a képzést hasonló intellektussal rendelkező hallgatótársakkal végezhetem, valamint interaktív összeköttetést biztosít a különböző szakterületek szaktekintélyeihez. Célom, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal magasan képzett szakemberévé váljak, hogy a gondolati eszköztáram, a háttértudásom – a szaktudásomat kiegészítve – képessé tegyen egy komplex problémakör megértésére és megoldására.”
Az oktatási rektorhelyettest a Ludovika Collegium programigazgatója, Velkey György László körbevezette a kollégium épületében, majd az esemény zárásaként szóbeli megállapodás született a felek között arról, hogy ez a nagyszerű kezdeményezés egy hosszabb távú, gyümölcsöző együttműködés első fejezetének tekinthető, amely kölcsönös könyvajándékozások mellett akár közös programok formájában is megvalósulhat a közeljövőben.

 

Szöveg: Tinkó Máté, Deák József

Fotó: Barlay Borbála

 

Forrás: https://rtk.uni-nke.hu/

3396