Múzeumok éjszakája idén online esemény lesz

oldalcim

Múzeumok éjszakája idén online esemény lesz

2020-06-25 14:42

 

A járványügyi helyzet lecsengésével más formában ugyan, de idén is megrendezik a Múzeumok éjszakáját, amin a Börtönmúzeum anyaga is látható lesz.

 

Amint a Múzeumok éjszakája rendezvény szervezőinek a résztvevő múzeumokhoz és az MTI-hez eljuttatott közleményéből már tudható: idén is megrendezésre kerül a múzeumbarátok közkedvelt éjszakai programja, azonban a bekapcsolódásra 2020. június 27-én éjszaka egy központi online felületen lesz lehetőség. Az idei online rendezvény fő eleme a muzej.hu oldalon található kvízjáték, amelyben a múzeumok szerelmesei játékos formában tehetnek virtuális sétát hazai közgyűjteményeinkben. A résztvevők minél több helyes választ adnak a tizenöt kérdéses kvízjátékban, annál nagyobb eséllyel pályázhatnak az értékes nyeremények egyikére.

A múzeumok éjszakája Facebook-oldalán már a hétvégét megelőző napokban elérhetők lesznek a magyar múzeumok lenyűgöző kincseit, érdekességeit bemutató kisfilmek, kulisszatitkokat eláruló posztok, valamint a múzeumok egyénileg szervezett programjait népszerűsítő bejegyzések, amelyekhez előzetesen a Börtönmúzeum is csatlakozott, így a büntetés-végrehajtás egy-egy érdekes tárgya is fel fog tűnni. Szintén a június 27-i kvízt megelőzően indult el a programsorozat hivatalos Facebook-oldalán az a nyereményjáték, amelyen mindenki az elmúlt évek valamelyik Múzeumok éjszakáján készült helyszíni fotójával vehet részt.

Az idei online Múzeumok éjszakája során több mint száz hazai intézmény anyagai és terei tűnnek fel valamilyen formában a virtuális térben. A szervezők ezzel is arra igyekeznek sarkallni a nagyközönséget, hogy bár ezen a nyáron nem mehetnek éjszaka a múzeumokba, a járványügyi korlátozások feloldásának köszönhetően napközben ismét bármikor meglátogathatják közgyűjteményeinket – hangsúlyozzák a közleményükben.

 

Forrás: https://bv.gov.hu/hu/intezetek/bvszervezet/hirek

thisContent

541