teszt

Főoldal

Ön a Belügyi Szemle folyóirat főoldalát nyitotta meg. Amennyiben a menüpontokon belül kíván további információkhoz jutni, a felső menüsorban lévő főmenüpontok lenyitásával a kívánt oldalhoz tud navigálni. Ha vissza kíván térni a folyóirat kezdőoldalára, a főoldal menüpontra kell kattintania, ha a Belügyi Szemle hírportál oldalára szeretne visszatérni, a Belügyi Szemle logójára kattintson a bal felső sarokban.
 

Creative Commons CC-BY-NC-ND

cc-by-nc-nd

A Belügyi Szemle Szerkesztősége a Belügyi Szemle 2020/11. számától csatlakozott a Creative Commons nemzetközi licence rendszerhez. Ennek értelmében az Attribution-NonCommercial-NoDerivs (CC-BY-NC-ND) licenc alkalmazásával biztosítjuk, hogy a tanulmányok szövegét változatlan formában, kereskedelmi felhasználás mellőzésével az arra jogosultak felhasználhatják. A Creativ Commons egy közhasznú társaság, amely különböző licenc-szerződéseket kínál, amelyekkel a szerzők munkáik felhasználási jogait biztosítják a nyilvánosság számára. A licencszerződések az interneten szabadon hozzáférhetők és kompatibilisek a különböző webes alkalmazásokkal. A Creative Commons fontos szerepet játszik az Open Access tudományos mozgalomban, amely a tudományos kutatásokat és folyóiratokat szélesebb körben teszi elérhetővé a világhálón. A világ legnagyobb nyílt hozzáférésű tudományos kiadói mind CC licenceket használnak tartalmuk online közzétételéhez és szabad felhasználásához.

További információk az alábbi URL linken érhetők el: 

https://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/deed.hu


Indexáló szervezetek

A Belügyi Szemlében publikált cikkeket az angol nyelvű CrossRef (DOI) tudományos adatbázisok, a ProQuest nemzetközi indexáló, a WorldCat nemzetközi könyvtárszolgáltató, a Google Scholar, illetve a magyar nyelvű MATARKA szemlézi.

REAL-J az MTA Könyvtárának Repozitóriuma: Digitalizált és digitálisan készült folyóiratok és periodikák gyűjteménye. Évfolyamonként/kötetenként vagy évfolyamonként/füzetenként tárolja a tudományos folyóiratokat. A Belügyi Szemle számai a 2015/1. számtól (folyamatos adatfeltöltéssel) megtalálhatók az MTA REAL-J repozitórium gyűjteményében. A Belügyi Szemle az egyes folyóiratszámok szabad hozzáférésű olvashatósága tekintetében a nyílt (goldhozzáférési módot követi és alkalmazza. 

REAL az MTA Könyvtárának Repozitóriuma: A REAL repozitórium a Magyar Tudományos Művek Tárában (MTMT) rögzítésre került publikációk teljes szövegű anyagát tartalmazza. A Belügyi Szemle a havonta megjelenő print számban olvasható tanulmányok, könyvismertetések, a fórum, a kitekintés, az interjúk, valamint az angol és magyar nyelvű online különszámok teljes tartalma esetében a nyílt (gold) azonnali hozzáférési módot követi és alkalmazza.  


Az MTMT adatbázis alapján kalkulált hatástényező: 0,32 (2019)

Az MTMT adatbázis alapján kalkulált H-Index: 12 (2019)

Forrás: Magyar Tudományos Művek Tára (2020.06.23. adatok)
Megjegyzés: A hatástényező a Clarivate Analytics számítási módja szerint került megállapításra.

 

A Belügyi Szemle folyóiratcikkeire mutató MTMT URL alább található: 

https://m2.mtmt.hu/gui2/?type=institutes&mode=browse&sel=institutes20940
 

 

crossref       googsch        real_j           real           mtmt 

 

   matarka             WorldCat                 proquest       


         
      ebsco           ithen          mta kik

 

thisContent

218