Elérhető tartalom

Elérhető tartalom

E menüpont alatt a Belügyi Szemle nyomtatott folyóiratok – évfolyam- és lapszámok szerinti rendezésben –szerzőinek neve, a közlemények címe, absztraktja, kulcsszavai, oldalszáma, DOI azonosítója, és a Belügyi Szemle OJS (Open Journal Systems) archívumára mutató URL hivatkozása található meg. Az adott évfolyam- és lapszámra kattintva hozzáférhetővé válnak az előbbiekben felsorolt adatok. 

A Fórum rovat ad teret a szakmai és a tudományos terület képviselői mellett a laikus olvasóközönségtől érkező vitaindító, innovatív gondolatokat felvető, információ- és eszmecserét szolgáló közleményeknek. Az Interjú, a Portré, a Könyvismertetés, a Kitekintés és a Nemzetközi Szemle rovatok alatt az elnevezéseknek megfelelően rendszerezett írások találhatók. A folyóirat Kitekintés rovatában azok a közlemények jelennek meg, amelyek a Belügyi Szemle érdekkörébe tartozó tudományterületeken kívül esnek, de mondanivalójuk miatt közzétételre érdemesek.

Amennyiben olvasóink az egyes lapszám vagy lapszámok cikkeihez szeretnének hozzájutni, lehetőségük van az adott lapszám vagy lapszámok megvásárlására Szerkesztőségünkben. Ugyancsak lehetőséget biztosít a Szerkesztőség egy-egy cikkhez történő hozzáférésre is. Az erre irányuló kéréseikkel a szerkesztoseg@belugyiszemle.hu  e-mail címen várjuk megkeresésüket.

A Belügyi Szemle Különszám kizárólag elektronikusan, évente hat alkalommal megjelenő archivált adattartalma is megtalálható e menüpont alatt. Az adott kiadványra kattintva annak teljes tartalma elérhetővé válik.


A Belügyi Szemle lapszámai a 2015/1. számtól kezdődően (folyamatos adatfeltöltéssel) az MTA REAL-J repozitóriumban az alábbi URL-en érhetők el a kiadó által alkalmazott nyílt (gold) hozzáférési mód alkalmazásával. 

http://real-j.mtak.hu/view/journal/Bel=FCgyi_szemle.html
 

A Belügyi Szemle OJS (Open Journal Systems) archívumában a Belügyi Szemle 2015/1. számától kezdődően az összes közlemény rögzítésre kerül, folyamatos feltöltéssel. A rekordok tartalmazzák a közlemények magyar és angol nyelvű absztraktjait, kulcsszavait és címeit, valamint a Creative Commons Attribution 4.0 International License logóját. Az archívumban rögzítésre kerülnek a szerzők nevei és ORCID azonosítói, a közlemények DOI (Digital Object Identifier) számai, valamint feltüntetésre kerülnek a kéziratok beérkezési és megjelentetési időpontjai is.

A Belügyi Szemle Open Journal Systems archívuma magyar és angol nyelven az alábbi URL linken érhető el:

https://ojs.mtak.hu/index.php/belugyiszemle/issue/archive 
 

ojs

 

 

220