oldalcim

Archiválási politika

Archiválási politika

Szavazás cím

A Belügyi Szemle Szerkesztősége annak felelősségteljes tudatában, hogy az 1953-ban indult belügyminisztériumi szakmai, tudományos folyóirat fellelhető lapszámainak megőrzése, kezelése páratlan történelmi értékkel bír, az alábbi archiválási irányelveket tartja mérvadónak.

A közel hetvenévnyi archivált tudományos és szakmai adatbázishoz előre meghatározott feltételekhez kötött a hozzáférés, az alábbiaknak megfelelően:

A korábbi lapszámok meglévő köre (PDF-formátumban) előzetes egyeztetés mellett érhető el a kutatói, az oktatói tevékenységhez, a szakmai munkához. A felhasználás, hivatkozás során minden esetben fel kell tüntetni annak származási helyét, a tudományterületnek megfelelő hivatkozási szabályoknak megfelelően.

A Belügyi Szemle régmúltból fennmaradt, felbecsülhetetlen történeti értéket képező lapgyűjteményéhez az érdeklődő személyeknek külön engedély alapján biztosítja a Szerkesztőség a betekintést. Ezen anyagok felhasználását, hivatkozásait minden esetben előzetesen kell bejelenteni és dokumentálni.

A Belügyi Szemle szerzői nem fizetnek és nem kapnak díjat semmilyen jogcím alatt a tudományos cikkek megjelentetéséért, a meghatározott feltételek mellett a megjelent tanulmány elektronikus változatát szabadon letölthetik, nyomtathatják.